650 millioner mangler vann

0
295
vann

230 millioner mennesker lever med svært dårlige sanitærforhold.  Rundt 500 000 barn dør hvert år forårsaket av mangel på vann og dårlige sanitærforhold. Det tilsvarer 1400 barn hver dag!

 

The Body Shop har inngått et samarbeid med WaterAid.

Etiopia er Afrikas andre største land med nærmere 85 millioner innbyggere. De fleste familiene lever av jordbruk og de er svært utsatt for lange tørkeperioder med sult og konflikter som et resultat.

Tusenvis av barn dør før de fyller 5 år, 45 millioner mennesker har ikke tilgang på rent vann (53% av det totale innbyggerantallet) og 70 millioner innbyggere har ikke tilgang til toalett (82% av det totale innbyggerantallet).

Gjennom salg av julegaver i kjedens 51 butikker ønsker The Body Shope å bidra inn i WASH prosjektet som Water Aid har iverksatt i Arba Minch Zuria woreda i Etiopia (woreda = administrativt forvaltningsnivå i Etiopa).

Salg av èn gave tilsvarer en dag med rent vann til èn hel familie i området.

 

Mål om vann

«Vi har som mål å gi 3,65 millioner dager med rent vann. Det betyr at 1000 familier har rent  vann i 10 år», sier kjedeleder Vivian Sivertsen i The Body Shop Norge.

«Vi vet at for hver 10 kr som investeres, så får bonden 4 gangeren tilbake i økt produktivitet som et resultat av bedre helse på arbeiderne og sikrere arbeidsplasser*»

The Body Shop har i en årrekke jobbet for å stoppe testing av produkter på dyr. Dette er nå forbudt i de fleste land i verden.

Alle som jobber i The Body Shop har en genuin interesse for å ta vare på naturen og miljøet samt hjelpe svakerestilte i samfunnet.

«Samarbeidet med WaterAid er svært bra på mange måter. Det er spesielt godt å vite at vårt bidrag utgjør en langsiktig forbedring av levevilkårene for innbyggerne i området», avslutter hun.

 

 

Fakta: WaterAid er en veldedig organisasjon som er basert i England. Organisasjonen startet i 1981 og har siden da jobbet for å forbedre vannforholdene i mange land. De har spesialisert seg på sanitære forbedringer. Tallene i headingen er hentet fra WHO/UNICEF Joint Monitoring Programme (JMP) Report 2015.

*kilde: Hutton, Global costs and benefits of drinking-water supply and sanitationinterventions to reach the MDG target and universal coverage, WHO, Geneva, 2012

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.