Fagkonferanse om selvskading

0
574
selvskading

 

Norge har som eneste nordiske land gjort det til en årlig tradisjon å arrangere fagkonferanse om selvskading. Arrangør er LFSS Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord.

 

  1. og 2. mars samles 100 fagpersoner fra hele landet

på Quality Airport Hotel Gardermoen

 

TEMA: Hvordan forebygge psykisk uhelse hos:

 

Minoriteter. Det finnes lite forsking om selvskading og selvmord hos minoriteter, men mange ulike sentre har erfaringer med flyktningers situasjon og temaer som tvangsekteskap og traumer.

Unge menn. Dette er en “skjult” gruppe. Vi vet at mange gutter som selvskader seg føler seg stigmatisert fordi selvskading er et såkalt jenteproblem. Statistikken viser at det er flest unge menn som tar livet sitt.

Transseksuelle. Hvordan oppleves det å være født i feil kropp?

Adopterte. Både nasjonalt og internasjonalt adopterte har hyppigere kontakt med psykisk helsevern enn normalbefolkningen.

 

 Blant foredragsholderne er:

Leoul Mekonen, studieleder ved Helse Øst og Sør, sosionom og tolk, prosjektleder i MiR som driver forebyggende arbeid i innvandrermiljøer, er selv innvandrer fra Etiopia.

Svein Øverland, psykologspesialist, seksjonssjef, forfatter, skal snakke om hvordan man kan oppdage og behandle selvskading hos gutter.

Akiah Ottesen Berg, psykolog med PhD i temaet innvandrere og psykose.

Tone Maria Hansen, sosiolog, har fått utmerkelser både utenlands og i Norge for sitt arbeid for transseksuelle.

Angelica Bråten, gestaltcoach, har i mange år jobbet med temaet adopterte og psykisk helse, er selv adoptert fra Colombia.

 

Mer info se: www.lfssoppland.blogspot.no

E-post: post@selvskading.org

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.