15 druknet i september

0
179

Norsk Folkehjelps statistikk viser at det har vært drukningsulykker i 8 fylker i september. Hardest rammet ble Nordland, der druknet 4 menn, tre av disse omkom i den samme ulykken. Tolv menn og tre kvinne omkom i september.

Fylkesstatistikken for 2015 viser at Hordaland topper statistikken med 12 ulykker, Rogaland og Nordland har hatt 9 og Oslo 6 ulykker til nå i år. Hedmark, Oppland og Troms har hatt en ulykke de ni første månedene av året.

– Det er påbudt med redningsvest, men fortsatt er det flere som ferdes i små fritidsbåter uten vesten på. Vi vil derfor fortsatt minne om at bruk av redningsvest redder liv, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp. Når ulykken er ute, er det viktig å ha redningsvesten på. I september måned forulykket 6 personer i forbindelse med bruk av båt. Et godt råd er derfor å ha vesten på i åpen båt.

 

Druknet

Norsk Folkehjelps statistikk viser at de fleste ulykkene skjer ved fall fra land. Til nå i år er antallet slike ulykker 53.

– Vi råder derfor de som ferdes langs sjøen eller ved vann til å ta godt skotøy på bena. Det er lett å skli på glatte svaberg eller på stener langs en elv, sier Christiansen.

Norsk Folkehjelp sitt statistiske materiale over antall drukningsulykker og årsakene til disse bygger på elektronisk overvåkning av norske medier. Dersom dere vet om en ulykke som ikke er registrert hos oss, vær snill og meld fra. Vi ønsker å presentere en så korrekt statistikk som mulig.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.