252 barn drept !

0
344
En liten jente gråter mens hun får hjelp på Shifa-sykehuset i Gaza. Foto: UNICEF / Eyad El Baba
En liten jente gråter mens hun får hjelp på Shifa-sykehuset i Gaza. Foto: UNICEF / Eyad El Baba

Antallet rapporterte drepte palestiske barn i krigen i Gaza er nå oppe i 252, melder Unicef, som daglig rapporterer om et stigende antall drepte. Drepte palestinere totalt er nå oppe i 1373, som bare er ti færre enn under cast lead i 2008/2009. Dette er registrert som den dødeligste voldsbølgen siden Istrael startet okkupasjonen i 1967, melder Unicef.

 

– Det er fortsatt et stort antall mennesker som er uidentifisert, over 300. De er ikke en del av statistikken ennå. Det er derfor stor grunn til å tro at etter hvert som de blir identifisert så vil tallet på drepte under protectiev edge passere cast lead, sier kommunikasjonsrådgiver Helene Sandbu Ryeng i Unifec.

Og legger til:

– Den svært etterlengtede våpenhvilen har trådt i kraft. Mange vil nok benytte anledning til å gå ut for å handle, man vet ikke når neste mulighet kommer. Men bakeriene klarer ikke å levere nok, etterspørselen har økt etter at folk mistet strømmen og flere har mistet huset sitt og dermed muligheten til å bake selv. Også prisen på grønnsaker stiger på grunn av dårlig tilgang.

– Det er kommet et nytt estimat på hvor mange som er på flukt og FN anslår nå at tallet er helt oppe i 457.000, altså mer enn ¼ av befolkningen. Over halvparten av disse bor tett i tett på FN-skoler under svært vanskelige forhold med dårlig tilgang på vann og sanitære forhold som ikke er tilpasset så store menneskemengder.

 

– Også tallet på barn som umiddelbart trenger krisehjelp er oppjustert til 303.000.

Tallet på skoler som er ødelagt er nå 137. Det ser mørkt ut med tanke på skolestart i august.

– Vi håper virkelig at våpenhvilen blir overholdt av alle parter, befolkningen trenger det og vi som arbeider med hjelpearbeid på bakken trenger det, sier Sandbu Ryeng.

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.