Aktiv mot kreft med ny fadderforening

0
277
Ny Fadderbedrift Aktiv mot kreft
Aktiv mot kreft ambassadør Bente Skari utfordret Sector Alarm medarbeidere til trappeløp. Det er høy puls for en god sak som gjelder fremover.

Avtalen som fadderbedrift innebærer at selskapets medarbeidere skal bli mer fysisk aktive, samtidig som bedriften støtter stiftelsens arbeid og tar sosialt ansvar (CSR).

Dette foregår blant annet gjennom en egen trenings- og registreringsportal GoAKTIV, som Aktiv mot kreft har utviklet og som motiverer ansatte til økt samhold og fysisk aktivitet.

 • Hovedmålsettingen med et samarbeid med Aktiv mot kreft er å støtte en god sak. I tillegg gir samarbeidet oss en mulighet for å inspirere og motivere medarbeidere til å bli mer fysisk aktive, mer energiske og sannsynligvis friskere, sier administrerende direktør Viggo Skeisvoll i Sector Alarm. – Vi er imponert over det arbeidet og de resultater som Aktiv mot kreft har fått til og vi har store forventninger til samarbeidet. Dette blir gøy!
 • Vi er svært fornøyde med å få Sector Alarm med på laget. Selskapet har vist at de ønsker å bruke samarbeidet aktivt, noe som er bra for dem og som bidrar til mange gode ambassadører for Aktiv mot kreft, sier Helle Aanesen som er daglig leder i Aktiv mot kreft.

Fakta om Aktiv mot kreft:

 • Aktiv mot kreft ble etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i november 2007, og har som mål å fremme fysisk aktivitet og å støtte kreftsaken.
 • Stiftelsen får inntekter gjennom friske menneskers fysiske aktivitet, og støtten brukes til å tilrettelegge for økt fysisk aktivitet og livskvalitet for kreftpasienter.
 • Dette oppnår stiftelsen gjennom å etablere treningssentre – Pusterom – ved landets kreftsykehus.
 • Aktiv mot kreft har i samarbeid med Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus laget et videreutdanningsemne for å øke kompetansen på trening av pasienter etter kreftbehandling utenfor sykehusene. Disse kalles AKTIV-instruktører og utdannes ved NIH.
 • I tillegg støtter Aktiv mot kreft forskningsprosjekter som studerer betydningen av fysisk aktivitet på spesifikke kreftformer og har finansiert PET/CT-skanner og annet medisinsk utstyr til norske sykehus.

Fakta om Pusterom:

 • Pusterom er trenings- og aktivitetssenter som Aktiv mot kreft bidrar til å etablere på norske sykehus.
 • Ved Pusterommene motiveres kreftpasienter til å bedre livskvaliteten gjennom fysisk aktivitet i en trygg og sosial ramme og gjennom kyndig veiledning.
 • Det er i dag etablert Pusterom ved 8 norske sykehus, og Pusterommet på A-hus åpnes 10. juni. Dette vil bli det niende Pusterommet.
 • Mer informasjon om Pusterom finner du her:http://pusterommene.no/

Bildetekst:

Aktiv mot kreft: Ambassadør Bente Skari utfordret Sector Alarm medarbeidere til trappeløp.

 

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.