Åpner for lengre holdbarhet

0
179

adaca695cfNye retningslinjer gjør det nå mulig å utstede tilvirkertillatelse begrenset til ommerking av holdbarhetsdato til apotek, helseforetak, sponsor eller andre som er involvert i kliniske studier.

Legemidler som benyttes i kliniske studier er ofte merket med kort holdbarhet, og det kan derfor være behov for å forlenge holdbarheten i løpet av studien. Når holdbarheten forlenges må legemiddelpakningene merkes om, noe som bare kan gjøres hos virksomhet med tilvirkertillatelse, melder Legemiddelverket.

For mange kan det være ønskelig å merke om legemiddelpakningene på utprøvingssted eller i et apotek, men når disse ikke har tilvirkertillatelse kan ommerkingen by på praktiske utfordringer. Legemiddelverket har nå utarbeidet retningslinjer som gjør det mulig å utstede tilvirkertillatelse begrenset til ommerking av holdbarhetsdato for legemidler til klinisk utprøving. Slik tillatelse kan utstedes til apotek, helseforetak, sponsor eller andre som er involvert i kliniske studier.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.