Blinde søker turkamerater

0
277

 

Jacob Arvind Havnsund på tur i Ålesund. Foto: NRK Møre og Romsdal.
Jacob Arvind Havnsund på tur i Ålesund. Foto: NRK Møre og Romsdal.

I september skal vi til fjells med en gjeng blinde og svaksynte, men vi trenger flere seende ledsagere. Kunne du tenke deg å bidra til gode naturopplevelser for synshemmede eller kjenner du noen “fjellgeiter” og kan tipse dem om at de er ønsket som turkamerater, spør Norges Blindeforbund.

Prosjektet “Se hvor du går” har Blindeforbundet fått penger til av Extrastiftelsen som står bak Extraspillet. Turistforeningen er med som samarbeidspartner. Men det trengs flere ledsagere!

Du som kunne tenke deg å være ledsager, eller bare har lyst til å vite mer om prosjektet, kan kontakte Anna Hellstrøm på tlf 476 72 792 eller a-hellst@online.no.

I går laget NRK en sak med Jacob Arvid Havnsund som har vært blind i ti år og som ikke hadde trodd han skulle få oppleve å gå i fjellet igjen, men som med hjelp av en seende turkamerat har fått kjenne på friheten fjellet gir.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.