Blomkålsuppe oppskrift: En fantastisk suppe

0
687
blomkålsuppe oppskrift

I denne blomkålsuppe oppskrift har jeg valgt å tilsette sitronskall for å forbedre smaken. Du kan selv velge om du vil ha det med. Hvis ikke kan du se bort i fra sitronskall i oppskriften.

Blomkålsuppe er en personlig favoritt. Jeg anbefaler sterkt at du til enhver tid lager hjemmelaget blomkålsuppe istedet for å kjøpe dette ferdiglaget.

Blomkålsuppe Oppskrift

 

Ingredienser

En hel blomkål
8dl vann
1 1/2 terning hønse-buljong
2dl matfløte
150g baconterninger
2ss hakket persille
1ss revet sitronskall
1 ts salt
1ts pepper

Slik gjør du

Først rensker du blomkålhodet. Kutt blomkålen opp i små biter.
Hell 8 dl vann i en kokepanne og tilsett opphakket blomkål og hønsjebuljong.
Kok i cirka 10 minutter på høy varme. Husk å røre godt slik at blomkålen løser seg opp.
Når du koker blomkålen kan du steke bacontreningene. Stek på middels varme i cirka fem minutter.
Når blomkålen har kokt i cirka 10 minutter ta den av platen og bruk stavmikser til å løse opp blomkålen.
Tilsett så matfløten og rør dette inn.
Bland så inn baconterninger, persille og sitronskall.

Serveres med flatbrød.

Les også: Slik lager du sunne pannekaker

 

For en litt annerledes variant sjekk denne videoen og fremgangsmåte.

SHARE
Helseinfo er en nyhetskanal innen helse.