Ekstremt sterke mestre !

0
246
Foto: Kai-Otto Melau/NXTRI
Foto: Kai-Otto Melau/NXTRI
Her er ekstremsportens mestre! Allan Hovda og Line Foss vant Norseman Xtreme Triathlon i dag, en ekstrem presentasjon som aldri når opp i nyhetsbildet som andre sportbegivenheter. De som vinner her er også kapasitetens mestre.

Lisse Foss, mester i kvinneklasse. Foto: Delly Carr/NXTRI
Line Foss, mester i kvinneklasse. Foto: Delly Carr/NXTRI

Konkurransen ble første gang arrangert i 2003 og det er første gang siden 2004 at det har vært norske vinnere i både herre- og kvinneklassen. Line Foss sier om årets konkurranse og seieren: ”Dette var dagen da absolutt alt klaffet”.

Eidfjord/Gausta, 3. august 2014.

Allan Hovda vant herreklassen med tiden 10:52:07 og Line Foss ble vinner av dameklassen med tiden 12:56:27

I bakkene etter Rjukan sikret Norges blideste triatlet, Allan Hovda, seieren i Norseman Xtreme Triathlon 2014.  Han ledet da med 18 minutter på nestemann noe han omtalte som ” et forsprang jeg ikke kunne rote vekk”.

Fra gode til ekstreme forhold.

Distansen og de 5000 høydemeter på sykling og løp er ikke det eneste som gjør at konkurransen lever opp til betegnelsen ekstrem. Været er alltid en faktor og i år hadde konkurransen alt.

Det startet med behagelige svømmetemperaturer på rundt 16 grader og alle utøvere var ute av vannet før 1t50min. Aldri har så mange svømt så fort i Isklar Norseman Xtreme Triathlon og de gode svømmetidene tyder på noe medstrøm i fjorden.

Foto: Kai-Otto Melau/NXTRI
Foto: Kai-Otto Melau/NXTRI

Tidligere Norseman-vinner, Tom Remman var nummer to opp av vannet, men allerede ut på sykkel tok han teten. Tom Remman beholdt ledelsen over Hardangervidda, men sakte og sikkert tok skotske Graeme Stewart igjen Remman og de vekslet på teten inn mot skiftesonen før de førtito kilometerne mot Gaustatoppen . I bakkene opp mot Gaustatoppen tok Allan Hovda og Line Foss kontroll på konkurransen. Charlotte Knudsen hadde lenge hatt ledelsen, men måtte gi seg i bunn av bakkene

Det var på syklingen at forholdene gradvis ble verre og over Imingfjell satt værgudene stemplet ”Xtreme” også på årets konkurranse. På toppen av den siste lange bakken ble utøverne møtt av sterk motvind, tett regn, hagl og tåke. Til tross for dette gikk årets konkurranse uten alvorlige skader og kun 13 av de 260 deltagerne måtte gi seg i denne tøffe konkurransen.

Komplette resultater finnes her: http://nxtri.com/athletes/results/results2014

 

Foto: Agurtxane Concellon/NXTRI
Foto: Agurtxane Concellon/NXTRI
Foto: Agurtxane Concellon/NXTRI
Foto: Agurtxane Concellon/NXTRI
Foto: Kai-Otto Melau/NXTRI
Foto: Kai-Otto Melau/NXTRI
Allan Hovda, vinner menn. Foto: Delly Carr/NXTRI
Allan Hovda, vinner menn. Foto: Delly Carr/NXTRI

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.