Ferietid øker brannrisikoen

0
203
Tusenvis av vikarer inntar nå norske arbeidsplasser.
Tusenvis av vikarer inntar nå norske arbeidsplasser.

Eksamen er over og sommervikarene på vei inn på norske arbeidsplasser. I butikken og hos bakeren, i industrien og på kontoret. Nye koster og nye rutiner øker risikoen for brann. Sjefen i Nordens største brannsikringsselskap maner til gode forberedelser og grundig opplæring av sommervikarene.

Morten Ameln er administrerende direktør i Firesafe, som leverer totalleverandørtjenester innen brannsikring til virksomheter i hele Skandinavia. Han oppfordrer norske bedrifter til å følge sine rutiner for brannsikring – også i sommerferien:

– Sørg for at alle vikarer kjenner rutinene og vet hva de skal gjøre i tilfelle brann eller brannalarm. Samtidig er det like viktig at alle vet hvordan man forebygger brann på arbeidsplassen. Det er et arbeid som aldri kan ta sommerferie, sier Morten Ameln.

I forbindelse med de forestående sommermånedene har Firesafe utarbeidet følgende sjekkliste for norske arbeidsplasser:

  • I god tid før sommeren må fordeling av brannvernansvar i forbindelse med ferieavvikling være avklart og kjent for medarbeiderne.
  • Daglig leder eller den som leier inn/ansetter personer har ansvaret for opplæring.
  • Opplæringen skal inneholde gjennomgang av branninstruks, slokkeutstyr, rømningsveier og møteplass ved brann. I tillegg må også opplæringen omfatte branntekniske installasjoner som brannalarm og sprinkleranlegg hvis vikaren fungerer som vaktmester ol.
  • Nattevakter på sykehjem, leirskoler, sykehus og hotell må ha opplæring i interne instrukser som gjelder for sin spesifikke avdeling og ha god kjennskap til interne branninstrukser og varslingsprosedyrer i egen virksomhet.
  • Alle må kjenne til hvor brannalarmen er overført ved utløsning av alarm (brannvesenet, vaktselskap, eventuelt om det bare varsles internt og hvem de eventuelt skal ringe).
SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.