Flatland klar for Aksjon Sunnaas

0
237
Aksjon Sunnaas
Hallvard og Katarina Flatland skal lede en «artistgalla-lignende» sending fra Sunnaas sykehus 22. august.

BILDETEKST: Hallvard og Katarina Flatland skal lede en «artistgalla-lignende» sending fra Sunnaas sykehus 22. august.

 

Etter Hallvard Flatlands alvorlige sykdom for to år siden, blir det en helt spesiell sending for både far og datter.
Vinteren 2013 ble tv-profilen Hallvard Flatland brått alvorlig syk. Etter en lang og tøff sykdomsperiode for både Hallvard og resten av familien, bar det til Sunnaas sykehus for rehabilitering.

Aksjon Sunnaas
– Det blir spesielt å lede et program sammen med Katarina, og ekstra spesielt blir det å lede nettopp «Aksjon Sunnaas: Fra tragedier til mirakler», fordi vi og resten av familien har en historie sammen som inkluderer Sunnaas sykehus. Vi føler på denne måten at vi gir noe tilbake, og håper at hele Norge slutter opp om Sunnaasstiftelsens innsamlingsaksjon til inntekt for rehabiliteringsformål over hele landet, sier Hallvard Flatland.

Flotte artister
Lørdag 22. august skal Hallvard tilbake til Sunnaas, sammen med datteren Katarina, for å lede en helaften på TV 2 med flotte artister som blant andre Hanne Krogh, Marianne Antonsen, Halvdan Sivertsen, Bjarte Hjelmeland, Rein Alexander og Øystein Baadsvik – i tillegg til sterke historier knyttet til Sunnaas.
– Jeg sier litt hårete at målet med denne innsamlingsaksjonen er å kunne «hjelpe lamme til å gå og stumme til å snakke». Selv ble jeg trillet inn i rullestol, og gikk ut dørene på egne bein ti uker senere. I løpet av de ti ukene fikk jeg både se og selv oppleve det utrolig viktige arbeidet som gjøres på Sunnaas, forteller Hallvard.

Alvorlig sykdom
– Mange tror at ulykker eller alvorlig sykdom aldri vil ramme dem selv, men det kan det fort gjøre. Derfor er Sunnaas og andre rehabiliteringsinstitusjoner viktige for oss alle. Vi håper mange vil være med å hjelpe Sunnaasstiftelsen å gi rehabiliteringsfeltet et løft gjennom denne innsamlingen. Midlene skal blant annet gå til banebrytende forskning og utvikling av ny teknologi. Innsamlingsaksjonen vil også bidra til aktivitet og god livskvalitet for barn og voksne som har havnet i en vanskelig situasjon etter sykdom og skade, sier han videre.

Spesiell kveld
– Det blir en helt spesiell kveld for oss. Vi har selv fått føle hvor fantastisk jobben som gjøres på Sunnaas er. Vi har verdens beste helsevesen i Norge, men samtidig er det mye som ikke blir dekket. Dette håper vi å kunne gi et bidrag til. For meg blir dette ikke bare en jobb, jeg kjenner også på den personlige motivasjonen. Jeg gleder meg veldig, sier Katarina Flatland.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.