Flyselskap plan-legger synstolkning

0
209

 

Flyselskapet Emirates tilbyr synstolkning på sine fly. Bildet viser flyseter med skjerm i stolryggen.
Flyselskapet Emirates tilbyr synstolkning på sine fly. Bildet viser flyseter med skjerm i stolryggen.

Som første flyselskap i verden innfører Emirates, som blant annet flyr fra Oslo til Dubai, synstolkning som en del av underholdningstilbudet om bord. Dette er noe også SAS planlegger i innføre, skriver Blindeforbundet.

Mens vi i Norge knapt har finnet penger til å synstolke én film i året, er synstolking vanlig på engelske og amerikanske filmer. I første rekke vil flyselskapet Emirates kunne tilby synstolking av Disney-filmer. Årsaken er at flyselskapet allerede har en avtale om teksting for hørselshemmede, såkalt closed captions, det vil si at man også tekster lyder som eksempelvis pistolskudd, av Walt Disney Studios Motion Pictures-filmer. Teksting for hørselshemmede ble innført allerede i 2007.

Tilgjengelig for alle

– Vi fokuserer ikke bare på et bredt og godt utvalg i vårt underholdningssystem, men også på relevant innhold. Å gjøre underholdningen tilgjengelig for alle våre kunder er veldig viktig for oss, og dette er motivasjonen for å introdusere filmer som kan ses av passasjerer som har problemer med synet. For oss er det viktig å kunne levere en god kundeopplevelse, noe vi mener vi oppnår med vår innovasjon. I fremtiden ønsker vi å kunne tilby et enda bredere tilbud av filmer med synstolking for våre passasjerer, sier Patrick Brannelly, Vice President Corporate Communications Product, Publishing, Digital & Events i Emirates.

Emirates’ ice Digital Widescreen tilbyr over 1800 kanaler med underholdning, inkludert over 400 filmer fra hele verden, hundrevis av timer med TV og tusenvis av timer med musikk. Om bord på Emirates Airbus A380 og Boeing 777 kan passasjerene nå se på skjermer med HD-oppløsning, 27 tommer på First Class, 20 tommer på Business Class og 12,1 tommer på Economy Class.

 Også på SAS

I SAS kan informasjonssjef Knut Morten Johansen fortelle at de også ser på muligheten til synstolkning og teksting for hørselshemmede, i forbindelse med at SAS skal oppgradere sitt underholdningstilbud om bord. – Vi ønsker å være et flyselskap for alle, også for personer med nedsatt funksjonsevne, derfor er dette noe vi vurderer når vi nå er i gang med videreutviklingen av våre underholdningssystemer, sier Johansen.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.