Forbrukerne sultne på matfakta

0
130

-Vi kan dokumentere at kunnskapen om norsk matproduksjon har falt sakte men sikkert. Forbrukeren har blitt usikker på om norsk mat virkelig er trygg og bra. Tallenes klare tale viser at det kommunikasjonsmessig er riktig og viktig å snakke faktabasert om ting som er vemmelig, i stedet for å holde det hemmelig, sier adm.dir Nina Sundqvist i stiftelsen Matmerk.

2 av 3 har lært mer om norsk mat

Nyt Norge skal gjøre det enkelt for forbrukeren å velge norske matvarer. I hele februar har stiftelsen Matmerk for første gang løftet fram mattrygghet i reklamesammenheng uten at forbrukerne har blitt skvetne. Hele 67 prosent, eller 2 av 3, sier de har fått mer kunnskap om hvorfor norsk mat er trygg å spise. Dette til tross for oppmerksomheten knyttet til antibiotikaresistens hos kylling og svin, kugalskap hos storfe og bruk av soya. 60 prosent sier at de får mer lyst å kjøpe norske landbruksprodukter og det er en framgang på fem prosent.

-Stadig flere er opptatt av hvor maten kommer fra, hvordan maten fremstilles og hvilke veier og krumspring den tar før den havner på bordet. Vi ønsker oss kunnskapsrike forbrukere. Nyt Norge garanterer norsk verdikjede, vi skal være tydelige og si det som det er. Vanskeligere er det ikke og derfor opplever forbrukeren at budskapet er relevant, avslutter Sundqvist tilfreds.

Nyt Norge kampanjen (kilde: Mediacom)

·Best av alt: hele 67% sier de har fått kunnskap om norsk matproduksjon ved å lese annonsene (ikke målt tidligere)

·Aldri hatt høyere score på relevans, troverdig og forståelig (67,61 og 77%) siden Nyt Norge ble etablert for 6 år siden

·Aldri hatt så mange som sier de får lyst å kjøpe mat med NN-merket (60% – fra 55%)

·Aldri hatt så mange som sier at de får tillit til norsk mat ved å lese annonsen (66% – fra 57%)

Nyt Norge garanterer

·Norske råvarer

·Levert av bønder som følger norske regler og forskrifter

·Maten er foredlet og pakket i Norge

·Nyt Norge-merket mat finner du på 2250 ulike mat og drikkevarer.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.