Forsker på tromsøfolks helse

0
233
Tromsø.
Tromsø.

UiT har gjort seg bemerket i hele verden med sin unike helseforskning på Tromsøs befolkning. Nå starter de opp igjen, og trenger 30 prosjektmedarbeidere, skriver www.uit.no

I 40 år har UiT hentet inn helsedata i Tromsø. Mer enn 40.000 tromsøværinger har stilt opp og latt seg veie, måle, intervjue og avlagt blodprøver, for å nevne noe.

Helseopplysningene har ført til store og små forskningsprosjekt, nasjonal og internasjonal omtale, og tilført en unik kunnskap om helse og sykdom som blir sett på som en viktig nøkkel for å bedre folkehelse i fremtida – både i Norge og i utlandet.

Nå starter forskerne ved Institutt for samfunnsmedisin, UiT, opp igjen. Fra og med mars 2015 ønsker de å få inn både nye og erfarne deltakere til studien, men for å klare dette trenger de prosjektmedarbeidere. Derfor lyser de nå ut hele 30 ledige stillinger.

 – Vi ser at det er stor interesse for stillingene, sier prosjektmedarbeider for Tromsøundersøkelsen 7, Harald Roar Lind, som allerede har mottat 25 jobbsøknader.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.