Frelsesarmeens juleartist

0
107
Frelsesarmeen

Årets julelåt “Enten teller alle, eller ingenting” ble skrevet før flyktningekatastrofen, men selve budskapet er likevel høyaktuelt. Låten handler om troen på at det nytter, på at den enkelte teller – og at det må handles i det små for å oppnå det store. 

– Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt om å lage årets julelåt for Frelsesarmeen. Å få muligheten til å bruke stemmen til å bidra, er grunnen til at jeg holder på med musikk, sier Helene som har støttet Frelsesarmeen ved flere anledninger.

 

Tradisjon tro i Frelsesarmeen

Frelsesarmeen har som tradisjon å gi ut én julelåt i samarbeid med profilerte artister. Inntektene fra sangen går uavkortet til Frelsesarmeens arbeid. Jan Størksen, daglig leder for Frelsesarmeens «Others», er takknemlig for at Helene Bøksle kunne tenke seg å bidra.

– Enten teller alle, eller ingenting, er en sterk tekst formidlet som bare Bøksle kan. Vi håper lyset, håpet og tryggheten i løftet om fred, tenner og engasjerer mennesker. Om vi lykkes med det, er det mer enn nok. Om vi i tillegg får knyttet opp sangen til de verdier Frelsesarmeen og Others står for – verdighet, håp og selvstendighet – er alle mål nådd. Dette er og blir kjernen, så får andre bry seg om antall solgte og terningkast, sier Jan Størksen.

 

Sterk tekst

Helene Bøksle har laget årets julelåt sammen med tekstforfatter Morten Gjelten og komponist Sindre Hotvedt. Sangen ble skrevet før flyktningekatastrofen, men budskapet i sangen går rett inn i kjernen på den krisen som nå utspiller seg i Europa – og Norge.

Om du overlever havet, om du makter å bli sett, om du tilfredsstiller kravet, om vi lar nåde gå for rett. Nøden krysser hav og nåden famler etter ord. Men noen står på stødig trass og synger julen inn. Enten teller alle, eller ingenting.

– fra årets julelåt; “Enten teller alle”

 

Om Helene Bøksle

Helene Bøksle kommer opprinnelig fra Frydnes utenfor Mandal. Hun har gitt ut fem soloalbum;Elverhøy (2006), Morild (2008), juleplaten Det hev ei rose sprunge (2009), Svalbard (2013) og barneplaten Godnatt min skatt (2014). I 2011 gav Helene ut juleboken “Julero” i samarbeid med kunstneren Bjørg Thorhallsdottir. Helene har i tillegg bidratt på en rekke andre innspillinger som gjestesolist, deriblant på Kurt Nilsens juleplate, hvor de fremførte sangen “Gje meg handa” – som fikk en hel spesiell plass i folks hjerter under minnemarkeringen i Oslo Domkirke etter 22. juli.

 

Om Frelsesarmeens «Others»

Others er Frelsesarmeens verktøy for å nå de som faller utenfor arbeidsmarkedet. De fattige, traumatiserte og utstøtte. Der alternativet oftest er prostitusjon, tigging eller endeløs jakt på tilfeldige småjobber. I Others går produksjon og opplæring hånd i hånd i tilknytning Frelsesarmeens sosiale hjelpetiltak. Det endelige målet er selvstendighet. Opplæring i helse, økonomi, rettigheter og håndverksfag. Produksjonen vektlegger kvalitet og design, for produktene skal selges på disse kriteriene. Nøden skal ikke pushe salg. Alle produkter er håndlagde. Norge er foregangslandet for konseptet og produkter selges i ulike kjeder som Kitchn, på nett og som bedriftsgaver. Produksjonsland er Bangladesh, Pakistan, Moldova og Kenya. For øyeblikket er det omlag 1200 arbeidere involvert i prosjektet.www.others.nowww.tradeforhope.com

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.