Full fart i Blindeforbundet

0
124

 

Også de voksne slo seg løs på årets familieferie. Her får Elin Hansen og Roy Austerslått seg en fuktig luftetur i tube på sommerlige Hurdalsjøe
Også de voksne slo seg løs på årets familieferie. Her får Elin Hansen og Roy Austerslått seg en fuktig luftetur i tube på sommerlige Hurdalsjøe

Det var som vanlig full fart og mye moro da Norges Blindeforbund arrangerte aktiv familiesamling på Hurdal syn- og mestringssenter.

Over 150 deltagere og ledsagere deltok på årets aktiv familieferie – sommerens store høydepunkt for mange. Fra tidlig morgen til sene kvelder var det aktiviteter for store og små ved idylliske Hurdalssjøen. Tubekjøring og seiling, bading og vanntrampoline, yoga og kampsport, samt Tusenfryd-besøk, var bare noe av det som stod på programmet.

– Barne- og ungdomsgruppene var i år på 63 personer fra 3 til 18 år. Barnegruppene reiste på forskjellige spennende turer, som for eksempel indianertur med kano for barn i 8–9-årsalderen. Flotte ledsagere fra hele landet gjør det mulig å få til en fantastisk ferie for voksne, og ikke minst alle barna, sier Elisabeth Remme, Aktiv familie-leder.

De minste barna fra 2-5 år besøkte bondegård med nyfødte valper, myke andunger, griser og andre dyr. De små fikk også prøve seg på pinnebrødgrilling og en liten dukkert sammen med ledsagere og badevakt. Ungdomsgruppen dro til Tryvanns klatrepark, der de fikk prøve seg på klatring i høydebaner og zipline.

De voksne prøvde seg på seiling, syklet tandemsykkel, padlet kajakk, eller prøvde de populære tubene. Ellers var det kos ved stranden, i storstua eller ved gammen ved Hurdalssjøen med bad, lek og hyggelige samtaler.

– Aktiv familie er for mange årets høydepunkt og verdens beste feriested. Deltagere i alle aldrer kan nyte roen, vakker natur og være aktiv og utfordre egne grenser i aktiviteter de selv kan velge, sier Remme.

Aktiv familie er et ferie- og opplevelsestilbud til familier der foreldre og/eller barn er synshemmede. Under familieferiene er det aktivitetsledere som har ansvaret for store og små – i samarbeid  med foreldrene.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.