Gi én ekstra milliard til Syria nå!

0
153

Selv om bistanden til syriske flykninger tilsynelatende har økt, har antallet flyktninger økt mer og bistanden per hode har gått kraftig ned. Syrias naboland har ikke kapasitet til å hjelpe alle, og får ikke den bistand og avlastning fra det internasjonale samfunn som trengs for å kunne håndtere krisen. Det er derfor blitt vanskeligere å flykte over grensen, og flyktninger opplever nå å bli sendt tilbake til krigssoner, mens mange andre setter ut på den livsfarlige ferden over Middelhavet.

Middelhavet har blitt en grav for tusenvis av barn, kvinner og menn som desperat forsøkte å finne trygghet og situasjonen i Syria er en sterkt medvirkende årsak til den historisk store flyktningstrømmen.

Forventingene til Høyre vokser frem mot landsmøteåpning fredag. Signalene fra Høyres landsmøte er avgjørende for hvilket ansvar Norge tar i vår tids største humanitære katastrofe.

– Vi har tidligere bedt regjeringen om at Norge må tredoble den humanitære støtten til nærområdene og vi håper at Høyres landsmøte vil stille seg bak dette kravet fra Norsk Folkehjelp, Redd Barna, Røde Kors, Flyktninghjelpen, Care, Amnesty, Noas, Atlasalliansen, Mellomkirkelig råd og Kirkens Nødhjelp.

– Nå trengs det først og fremst umiddelbar hjelp til ofrene for katastrofen i Syria, og det må komme i form av penger, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

– Den menneskelige lidelsen som skjuler seg bak denne humanitære katastrofen er vanskelig å ta inn over seg. Men vi kan ikke la være. Historien er dessverre full av eksempler på at for mange gjorde for lite i møte med stor lidelse og urett. La oss sørge for at det ikke blir konklusjonen når historien om vår tids største humanitære krise skrives, sier Helland.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.