Gjør deg synlig med refleksspray

0
279
refleksspray

– Reflekssprayen skal ikke være et alternativ til vanlig refleks, men den er et godt tilleggsprodukt som er enkelt å bruke. Det finnes også varianter for kjæledyr og harde gjenstander, sier kategorisjef Stian Jørgensen i Jernia.

Sprayen er en svensk oppfinnelse og har vært en suksess i Sverige siden den kom for et år siden. Nå er den også å få kjøpt i Norge.

– Skal du ut på en løpetur om kvelden, er det fort gjort å spraye litt på jakken. Sprayen er usynlig når det er lyst, men synes godt i mørket. Ved vask forsvinner sprayen, forteller Jørgensen.

Refleksspray hunden

Også kjæledyrene kan få en tryggere mørketid med litt spray på pelsen.

– Før man skal ut på kveldstur med hunden, er det bare å spraye den litt først. Har du hest, er det enkelt å spraye litt både på kropp og bein, sier Jørgensen.

Han tror den nye reflekssprayen vil kunne bidra til å redde både mennesker og dyr.

– Den gjør det enklere å synes i mørket og er praktisk å bruke. Å feste reflekser på hunden, hesten eller sykkelen er vel og bra, men ved å spraye på refleksspray blir synligheten langt bedre, sier han.

Har du gjerdestolpe eller stein ved garasjen som er lett å kjøre på etter mørkets frembrudd, kan metalic-varianten brukes. Spray rett på gjenstanden, og den blir lettere å se.

– Om høsten og vinteren irriterer vi oss ofte over ting som kan være vanskelig å få øye på i mørket. Bare fantasien kan sette grenser for hva den kan brukes på. Kanskje slipper du å rygge ned postkassen denne vinteren, sier Jørgensen.

Ikke glem refleks

Trygg Trafikk understreker viktigheten av å bruke vanlige refleksbrikker, vester eller bånd.

– Reflekssprayen har ikke like god lyseffekt som godkjente reflekser. Den må derfor ikke erstatte den godkjente refleksen, sier kommunikasjonssjef Carina Henske i Trygg Trafikk.

Som et tilleggsprodukt til vanlig refleks har hun tro på produktet.

– Sammen med godkjente reflekser vil den være med å gi mer synlighet i mørket. Dessuten kan den spayes på der det er vanskelig å feste andre typer reflekser, som på et sykkelhjul eller et hestebein, sier Henske.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.