Her er lege nummer 2000 fra UiT

0
287

Markus+SonnenbergUiT ble grunnlagt for å utdanne leger til Nord-Norge, og Markus Sonnenberg (bildet) er lege nummer 2000. Den nyutdannede legen fra Haugesund skal inn i turnustjeneste i Stokmarknes.

2000 leger har blitt skolert, formet og skapt ved UiT.
Et ungt universitet som hadde som hovedoppgave å utdanne leger til landsdelen. De første legene var ferdig 1979, deriblant dagens universitetsrektor Anne Husebekk.

Markus+Sonnenberg (1)Det har gått 35 år siden den gang, og Husebekk er strålende fornøyd med at universitetet hennes nå kan uteksaminere Markus Sonnenberg, nummer 2000 i legerekken.

– Dette viser at medisinstudiet i Tromsø er en suksess. Vi utdanner leger som er ferdige for landsdelen og for verden. Når i tillegg 70 prosent av legene som blir utdannet hos oss jobber i landsdelen, så viser vi at vi har ivaretatt samfunnsoppdraget, sier hun.

Legene blir i nord

Men vil student nummer 2000 jobbe i nord? Markus Sonnenberg er nemlig fra Haugesund, og har brukt seks år av sitt unge liv i Nord-Norge. Lokker sørligere breddegrader nå som han er ferdig med studiene?

– Jeg skal ha turnus i Stokmarknes, og jeg ser ikke bort ifra å komme tilbake hit til Tromsø etterpå, smiler den nybakte legen. Han finnes ikke værsyk, og han er glad i ski og snø.

Han gledet seg faktisk til å studere medisin i Tromsø, og forteller at han har hatt det veldig godt her i nord.

– Medisinstudiet har vært bra, forsikrer han og forteller at han ikke ante at han var medisinstudent nummer 2000 før nå, skriver www.uit.no

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.