Hjelper eldre med kosthold

0
163
kosthold

Prosjektleder er  Anne Moen fra UiO, professor Institutt for helse og samfunn, og sammen med henne er et stort team fra Oslo, Bærum, Drammen, Tvedestrand, samt FOU partnerne UiO, Norsk Regnesentral og bedriftspartnere Oslo Medtech og Helsetelefonen AS. Dette er et offentlig, Regionalt Innovasjonsprosjekt, med finansiering fra Regionale ForskningsFond – region Hovedstaden og Oslo Kommune, Helseetaten er prosjekteier.

Prosjektet har utviklet en app som lett gir brukeren mange valg til hvert måltid, alt fra enkle retter til noe som er litt mer komplisert. Den forteller også hvordan retten skal tilberedes på superenkel, enkel og litt komplisert måte. Da kan brukeren selv bestemme hvor mye tid og energi som skal brukes på matlaging til hvert måltid.

App’en er enkel og oversiktlig og har nå vært i test i flere kommuner. Tilbakemeldingene er bra, stort sett sier brukeren at den er lett og grei å bruke. Noen forbedringer må til, og prosjektet jobber kontinuerlig med det.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.