HJEM MED EM-GULL I HELSEFAG

0
170
Stine Kipperberg

De var veldig spente før deres fagkategori ble ropt opp på scenen. Helsefagjentene var også de som fikk mest poeng av dem som er på det norske yrkeslandslaget.

Tårene rant, de to nybakte gulljentene ble utrolig glad da navnene deres ble ropt opp på den store scenen i Zenith Arena i Lille, Frankrike. Medaljeseremonien fant sted 5. oktober. Marita Puntervoll kommer fra Egersund og jobber i Eigersund kommune. Stine Kipperberg er fra Ålesund, men jobber til daglig ved Stavanger universitetssykehus på avdeling medisinsk intensiv overvåking.

– Dette var veldig nervepirrende. Heldigvis tok vi gullet, vi er så glad så glad, sier Stine Kipperberg.

– Ja, dette var fantastisk, jeg er nesten målløs, sier Marita. – Det har vært mye hard jobbing for medaljen.

Se mer om hva de har gjort i EM

Holdt fokus hele veien

– Vi fortjente medaljen. Vi har vært fokusert på denne konkurransen i svært lang tid. Vi har jobbet målrettet. Det blir gøy å komme tilbake på jobb som Europas beste helsefagarbeidere, sier Stine. – Vi er veldig stolt av faget vårt og vil at flere skal komme å jobbe i helsevesenet.

– Det er klart vi vil at flere skal bli helsefagarbeidere, sier Marita. – I jobben vil du kunne gi mye av deg selv til andre mennesker, du bidrar til å gi andre en bedre dag. Det er det som er motivasjonen!

Best of nation

Jentene fikk høyeste poengsum på det norske laget og fikk derfor ekstra medalje for “Best of nation”.

Yrkes-EM er et stort arrangement. Her er noen nøkkeltall og fakta:

  • 25 land har deltatt
  • 41 ulike fag, Norge har deltatt i 11 fag
  • Konkurranser i yrkesfag over tre hele dager
  • 500 deltakere, 13 fra Norge
  • 120.000 besøkende

Stine Kipperberg

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.