Hvem vinner Studentenes fredspris ?

0
138

digfg1068Her er komiteen som  skal finne vinneren av Studentenes fredspris.

I tillegg til et knippe studenter skal en tidligere nødhjelpsarbeider, en venstrepolitiker, en kommentator og en forskningsleder finne vinneren av Studentenes fredspris.
– Mange er nominert, mange har gjort en særskilt innsats for fred, demokrati og menneskerettigheter, og mange fortjener denne prisen. Vi har ingen enkel jobb foran oss, sier komiteleder og leder i SAIH, Jørn Wichne Pedersen. Vinneren av prisen offentliggjøres 1. oktober.
Prisen, som deles ut annethvert år i Trondheim, gis til en student eller studentorganisasjon som har gjort en særskilt innsats for fred, demokrati og menneskerettigheter. Prisen har tidligere blant annet gått til studenter fra Kroatia, Vest-Sahara, Colombia og Iran.
Med seg i komiteen har Pedersen følgende personer:

  • Dag Hareide, daglig leder i Regnskogsfondet, tidligere nødhjelpsarbeider
  • Sveinung Rotevatn, stortingsrepresentant, tidligere leder i Unge Venstre
  • Maria Dyrholt Sandvik, kommentator i Bergens Tidende
  • Torunn Tryggestad, forskningsleder i PRIO

Studentrepresentantene:

  • Helge Schwitters, Internasjonalt ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon
  • Johanne Vaagland, Internasjonalt ansvarlig ved Studentparlamentet UiB
  • Dyveke Fjeld Elset, Norsk studentorganisasjon

Vinneren av Studentenes fredspris 2013 ble Majid Tavakoli. Han er en iransk student, som for tiden soner en ni år lang fengselsstraff for sin kritikk av det iranske regimet og sin kamp for demokratisering og menneskerettigheter gjennom taler og publikasjoner.

Komiteen offentliggjør vinneren av Studentens fredspris i Trondheim 1. oktober. Vinneren mottar sin pris i februar 2015 i forbindelse med studentfestivalen International Student Festival in Trondheim (ISFiT).

Mer informasjon om Studentenes fredspris finnes på www.studentpeaceprize.com

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.