IKEA lyser opp FNs flyktningleirer

0
152
For hver LED-pære som kjøpes på IKEA-varehus i perioden 1. februar til 28. mars, gir IKEA Foundation 1 euro til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Pengene skal brukes til å lyse opp flyktningleirer, slik at det blir tryggere og mer levelig for de mange familiene som bor der.

 

IKEA-ansatte besøkte flyktningleirer i Jordan
I høst reiste syv medarbeidere fra IKEA Norge ned til Jordan, i regi av UNHCR og IKEA Foundation, for å besøke to leirer for syriske flyktninger – Za’atari og Azraq. Der fikk de et innblikk i livet i en flyktningleir, og fikk også føle på kroppen hvor viktig belysning er for livet i leirene.

– En av de mange erfaringene vi gjorde oss på turen, er hvor mørkt det blir i en flyktningleir når solen går ned, sier Heidi Wullum, en av de IKEA-ansatte som reiste til Jordan. Når det ikke finnes strøm og lys, stopper livet litt opp i leirene. Det betyr at daglige aktiviteter, som å gå på toalettet, hente vann eller gå til og fra hjemmet eller teltet sitt, kan være farlig – særlig for kvinner og jenter

Slik bidrar kampanjen til å hjelpe flyktninger
I dag tar UNHCR seg av rundt 13 millioner flyktninger, hvorav rundt halvparten av dem er barn. Pengene fra kampanjen skal gå til bedre tilgang på lys, fornybar energi, og grunnskoletilbud i flyktningleirer i Etiopia, Sudan, Tsjad, Bangladesh og Jordan. 

Dette er andre gang IKEA lanserer kampanjen ”En lysere hverdag for flyktninger”. Da tilsvarende kampanje ble gjennomført i februar og mars 2014, bidro medarbeidere og kunder til å samle inn hele 7,7 millioner euro.

Les mer om IKEA og IKEA Foundations arbeid med bærekraft i bærekraftrapporten for 2014:
http://www.ikea.com/ms/no_NO/pdf/sustainability_report/sustainability_report_2014.pdf

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.