Inspirert til netthets av NRK-serie

0
245
Foto: www.barnevakten.no
Foto: www.barnevakten.no

I Drammensområdet har elever på tre barneskoler blitt utsatt for sladder gjennom ”hemmelige” Instagram-profiler som er inspirert av NRK Super-serien ”Jenter”. – NRK Super må være bevisst på sin rolle, mener Barnevakten.

Dramaserien ”Jenter” er en av NRK Supers store suksesser. Det spesielle ved serien er at den er produsert for sending på nett, med korte episoder som man kan se når man ønsker. Serien følges av hele 240.000 unike nettbrukere hver uke.

Serien handler om de fire venninnene Emilie, Maya, Tora og Shirin, omgangskretsen deres og utfordringene de møter i hverdagen. I tillegg til korte filmsnutter publiseres også tekst og bilder stort sett hver dag på NRK Super sine nettsider – slik at det blir nesten som å følge en vanlig blogg.

Uheldig inspirasjon
Som et tillegg til serien, har NRK Super opprettet den anonyme (og fiktive) Instagram-brukeren ”sandheten” – som har satt seg fore å fortelle sannheten om elevene på Sand skole. Brukeren og alt som foregår der er en del av det fiktive universet, og selv om ikke karakterene i serien utsettes for direkte hets, så finnes det noen kraftsalver (se bilder). Kontoen har 46.000 følgere.

LES: www.barnevakten.no

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.