Interflora for førerhundsaken

0
336

Jeg skulle bestille blomster til en begravelse for en av våre frivillige medhjelpere i en førerhundklubb og ringte til en Interflorabutikk i byen der begravelsen skulle holdes, forteller Unni Bjørnbekk Evensen ved Norges Blindeforbunds førerhundskole i Oslo. Under samtalen fortalte den hyggelige blomsterhandleren om muligheten for å søke om støtte i Interfloras humanitære fond, og Unni sendte inn en søknad på vegne av Norges Blindeforbund.

Onsdag 5. november fikk generalsekretær Gunnar Haugsveen overrakt blomster og en sjekk på 257.692 kroner av styreleder Rolf Torhaug i fondet. Med seg hadde han daglig leder i Interflora, Dag Henrik Rølmann.
Torhaug fortalte hvor fondet får midlene sine fra. – Hver gang noen sender en blomsterhilsen bidrar både Interflorabutikken som sender og leverer blomstene med 1 krone hver til fondet, og slikt ble det penger av. Styret har besluttet at Norges Blindeforbunds førerhundarbeid og organisasjonen Way Back deler midlene fra fondet i år.

Øremerkes førerhundarbeidet

Haugsveen takket for gaven og fortalte at midlene vil øremerkes arbeid forbundet med vedlikehold av førerhunder. – Selv om en førerhund har en grundig opplæring og fungerer godt i sitt daglige virke, er det alltid behov for vedlikehold og påfyll av kunnskap.
Vi lærer blant annet opp personer som på frivillig basis er med på førerhundsamlinger og i førerhundklubber over hele landet. Disse er resurspersoner som gjør en viktig jobb for oss og førerhundbrukerne, de avlaster blant annet våre førerhundtrenere, og fyller en viktig oppgave mellom førerhundskolen og førerhundbrukeren, avsluttet Haugsveen.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.