Mener kaffe reduserer risiko for Alzheimer og Diabetes

1
650
Kaffe kan redusere risikoen for diabetes

I følge en ny studie publisert i Journal of Alzheimers Disease er det mange helsemessige fordeler ved å drikke kaffe. Forskere mener at kaffe kan redusere risikoen for å utvikle diabetes.

Studien viste at å drikke en eller to kopper kaffe hver dag kan gi deg større sjanser til å redusere risikoen for å utvikle diabetes og Alzheimer.

Les også: – Ønsker å formidle hvordan det er å leve med diabetes

Beskytter hjernen mot amyloidfibriller

Forskere fra University of Bari i Italia utførte studien om kaffe har en effekt for helsen vår.

Deres analyse viste at en eller to kopper kaffe per dag er bra, men økende kaffeinntak over tid – mer enn to kopper kaffe hver dag – kan føre til utvikling av hukommelsestap og Alzheimer.

Forskerne bemerket at kaffens koffein beskytter hjernen mot utvikling av amyloidfibriller som er blitt knyttet til Alzheimer-sykdom.

Må gjennomføre mer forskning

Men Dr. Dr. Vincenzo Solfrizz, som ledet studien, bemerket at mer forskning er nødvendig for å støtte funnene at koffein kan bekjempe psykiske funksjonshemminger.

– Større studier med lengre oppfølgingsperioder bør oppmuntres. Vi bør ha ha flere studier og større forskning. Forhåpentligvis vil dette åpne muligheten for kostholdsrelatert forebygging av demens og Alzheimers sykdom, fortalte en av forskerne i studien, melder Daily Times Gazette.

Helseeksperter over hele verden har allerede gitt uttrykk for at kaffe kan ha en positiv effekt mot forebygging av diabetes og alzheimer, ifølge European Food Safety Authority.

SHARE
Helseinfo er en nyhetskanal innen helse.

1 COMMENT

Comments are closed.