Kampanje mot hodelus

0
330

96dbab7166Folkehelseinstituttet oppfordrer skoler og barnehager til å arrangere kampanjer mot hodelus (bildet) i uke 35 (helgen 29-31. august 2014). Dersom sjekk og behandling for hodelus skjer samtidig, ser det ut til å redusere antall hodelustilfeller over tid.

En kampanje mot hodelus kan arrangeres ved at skoler og barnehager informerer foreldre og foresatte om hvordan man kan sjekke for og behandle hodelus.

Instituttet har også laget en brosjyre som barnehager og skoler kan bestille gratis og dele ut.

  • Hodelus – brosjyrer og annen informasjon

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle foresatte til å sjekke og eventuelt behandle barna for hodelus i uke 35 (29-31. august 2014).

Tidligere erfaringer  tyder på at nasjonale kampanjer kan redusere antall hodelustilfeller over tid. Folkehelseinstituttet er positiv til alle tiltak som setter fokus på hodelus.

Resultater fra forskning viser at det viktigste tiltaket for å redusere antall hodelustilfeller er å sjekke ofte for hodelus. Lusesjekken bør foregå med lusekam og utføres straks man hører om lus i omgangskretsen eller på annen måte mistenker smitte. Hele familien bør undersøkes. En god regel er dessuten å gre barna minst én gang i måneden, gjerne hver uke.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.