Kampen mot veggdyr øker

0
586
veggdyr

Skadedyrstatistikken fra 2015 viser en fortsatt økning i årlige bekjempelser av veggedyr. Fra 2007 til 2015 har antall registrerte årlige veggedyrbekjempelser økt med over 400 prosent, melder Folkehelseinstituttet.

Statistikken utarbeides i samarbeid med en rekke skadedyrfirmaer, og gir en samlet oversikt over det registrerte antallet bekjempelser av ti utvalgte insekter. Dette gir verdifull informasjon om hvilke skadeinsekter som utgjør et stort problem, når på året det er flest av dem og hvordan skadedyrsituasjonen utvikler seg over tid.

 

Veggdyr suger blod

Veggedyr er blant skadeinsektene Folkehelseinstituttet holder et særlig årvåkent øye med.

Skal du reise i påskeferien?

Veggedyr suger blod og du møter dem på alle typer overnattingssteder. Når du er på reise, er det lurt å sjekke for veggedyr, for disse insektene vil du ikke ha med deg hjem. Avdeling for skadedyr gir råd om hvordan du kan forebygge og bekjempe dette skadeinsektet:

Fakta om veggedyr

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.