Kan ha funnet vaksine mot Ebola

0
172
vaksine mot ebola

For første gang i historien kan mennesker bli vaksinert for Ebola. Det opplyste WHO på en pressekonferanse etter at en vaksine har vist seg å være 100 prosent effektiv mot å kurere sykdommen.

4000 personer som har vært i nær kontakt med Ebola-viruset ble testet over 10 dager viste seg å være 100 prosent effektiv, skriver Huffington Post.
 

Les også: Beredskap mot Ebola i Norge
 
– Verden har fått en ny Ebola-vaksine

Resultatene ble beskrevet som bemerkelsesverdig og banebrytende av helsespesialister.

– Vi tror at verden har fått en effektiv Ebola-vaksine, fortalte Marie Paule Kieny på en pressekonferanse i Geneve.
 
Vaksinen kan nå bli tatt i bruk mot Ebola som har hatt det verste utbruddet i historien da det ble oppdaget i Vest-Afrika i desember 2013. Så langt har over 11 000 mennesker omkommet på grunn av Ebola-viruset.
 

– Banebrytende
 
WHO-topp Margaret Chain fortalte at resultatene er ekstremt lovende.

– Dette er banebrytende. Det vil forandre hele prosessen med å behandle Ebola-viruset og fremtidige utrbrudd, fortalte hun journalister på pressekonferansen i Geneve.
 
Prosjektet i Guinea startet 23. mars i år for å evaluere effekten og sikkerheten av en enkelt dose av VSV-ZEBOV ved hjelp av en såkalt “ring vaksinasjon” strategi, der nære kontakter til en person diagnostisert med Ebola er vaksinert – enten umiddelbart, eller i det et senere tidspunkt.
 
Undersøkelser viste at de som ble behandlet raskt hadde mye større sjanse for å være beskyttet mot viruset. Forskerne stoppet strategien med å vente til et senere tidpunkt med vaksinasjonen siden de mente det utsatte personer for unødvendig risiko.

SHARE
Helseinfo er en nyhetskanal innen helse.