Derfor trenger kvinner mer søvn enn menn

1
294
kvinner trenger mer søvn enn menn

Forskning fra Duke University i USA beviser at kvinner trenger mer søvn enn menn i løpet av en dag fordi de er fleksible og kan gjøre flere ting på en gang og stimulerer derfor hjernen i større grad enn menn, skriver Science World Report.

Les også: 4 uvaner som ødelegger nattesøvnen

– I løpet av en dag vil “cortex”, som er den delen av hjernen som er anvsarlig for hjerneaktivitet innen tanker, hukommelse, språk osv, frakoble seg fra sansene og begynne gjenoppbyggingen. Jo mer du bruker hjernen din i løpet av en dag, jo mer har du behov for restitusjon og søvn, sier professor Jim Horne som leder Sleep Research Center på Loughborough University i England.

Mangel på søvn søvn får negative konsekvenser

Men det er ikke den eneste grunnen til at kvinner har behov for mer søvn. Hvis de ikke sover nok vil de, i større grad enn menn, føle seg deprimert, stresset og aggressive. De er også i større risiko for å utvikle sykdommer. Derfor kan det være en god ide å ta seg en hvilepause i løpet av en dag om man ikke kan sove lenger.

Les også: En av tre voksne har søvnproblemer

Hos noen menn kan det også være riktig å ta ta seg hvilepauser i løpet av en dag og kanskje en time på øyet med god samvittighet.

– En mann med en kompleks jobb, der stress og mange beslutninger må tas i løpet av en dag, har større behov for søvn enn den gjennomsnittlige mannen, men ikke i like stor grad som kvinner trenger sin søvn, sier professor Jim Horne.

SHARE
Helseinfo er en nyhetskanal innen helse.

1 COMMENT

Comments are closed.