Leveringsstopp på skolevaksine

0
298
skolevaksine

Leveringssituasjonen for DTP-IPV-vaksine (Tetravac) er for tiden svært usikker. Folkehelseinstituttet kan i perioder ha problemer med å levere denne vaksinen, og vaksinatører bør vente med å planlegge skolevaksinasjon og annen vaksinasjon med Tetravac til de har bestilt og mottatt vaksinen. Det blir et par ukers leveringsstopp fra uke 43.

I mellomtiden vil bestillinger på Tetravac ikke bli restnotert. Rekvirenter må følge med på Folkehelseinstituttets hjemmesider www.fhi.no/tjenester/vaksinedistribusjon og bestille Tetravac på nytt når den blir tilgjengelig.

Neste Tetravac-leveranse vil komme i 1-pakning, og dette vil kreve mer lagringsplass. Vi ber vaksinatører forsøke å ta høyde for dette.

Hvis det, på et seinere tidspunkt, blir en langvarig mangelsituasjon vil det komme informasjon om alternativ vaksine eller andre tiltak.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.