Mangel på brystkreft-tabletter

0
197
brystkreft-tabletter

Megace (megestrolacetat) er et hormonelt legemiddel som hemmer vekst av visse typer kreftsvulster, og brukes ved fremskreden brystkreft.

Statens legemiddelverk har derfor bestemt at apotek inntil videre kan levere ut megestrolacetat tabletter i utenlandske pakninger. Det er ikke nødvendig å søke om spesielt godkjenningsfritak. Tillatelsen gjelder til 15.01.2016.

 

Råd til leger

Pasienter som bruker Megace bør få informasjon om at de kan få utenlandske pakninger på apoteket. Det kan ta noe tid før apotekene får inn utenlandske pakninger – legen bør eventuelt rådføre seg med apoteket.

 

Råd til pasienter

Vær nøye med å følge rådene fra lege og apotek.

 

Råd til apotek

Pasienten bør henvises til legen sin dersom megestrolacetat tabletter i norske eller utenlandske pakninger ikke er tilgjengelig.

Apotek som leverer ut utenlandske pakninger uten norsk pakningsvedlegg må være nøye med å informere kundene om hvorfor det utleveres en utenlandsk pakning.

Apotekene bør kopiere et norsk pakningsvedlegg for Megace tabletter og gi det til kunden.

Apoteket bør skrive at det er byttet legemiddel på apoteketiketten.

Det kan være andre hjelpestoffer i kapslene. Dette kan gi risiko for allergi. Apotekene må derfor være nøye med å informere kundene dersom dette er tilfelle.

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.