Meget god bok om nakkesmerter i salg

0
419

 

nakkesmerter
Bok om nakkesmerter.

Hvert år får nesten halvparten av oss vondt i nakken, og 150 000 ender opp på legekontoret. ”Hva er det ekspertene vet, som ikke vi vet?” spør forfatter og fysioterapeut Lennart Krohn-Hansen. Sammen med kollega Anders Berget har han intervjuet eksperter og terapeuter i hele Skandinavia. Målet har vært å finne ut hvorfor nakken gjør vondt og hva du kan gjøre med det. Konklusjonen er klar: altfor mange går rundt med unødvendige nakkesmerter.

Etter fjorårets bestselger Frisk Rygg er fysio-teamet Lennart og Anders tilbake med Frisk Nakke: Sterk, avslappet og smertefri. De har samlet de beste rådene fra Skandinavias fremste forskere, terapeuter og behandlere, slik at alle nå har tilgang til å bli kvitt sine nakkesmerter. 

Her er noen oppsiktsvekkende nyheter de har funnet:

  • Det danske treningsprogrammet som gir 80% reduksjon i nakkesmertene
  • Hvordan lindre ”kontornakke” på ett minutt
  • Norsk forskning på nakkeplager og… kaffe?
  • Hvordan en legokloss fikser sovestillingen
  • Ett triggerpunkt som kan gi hodepine og kjeve-smerter (og hvordan du deaktiverer det)
  • En slynge du lager selv som er så behagelig at en testpersoner sovnet (!) under utprøving
  • Hvorfor holdning er noe vi «er» og ikke noe vi «har»
  • Hvordan toppidrettens metoder kan være nøkkelen til langvarig frisk nakke
  • Kan et annet fokus – gi mer overskudd og energi?
  • Svensk doktorgrad avslører hvordan du bør bruke mobilen for å unngå nakkeplager


Boka har allerede fått god forhåndsomtale (se nederst) og lanseres i bokhandlere, på nett og på XXL den 1. september 2014. 

«De store rygg- og nakkepoliklinikkene gjør det riktig, ved å inkludere mange ulike profesjoner. Nakkesmerter kan ikke lenger behandles fra ett perspektiv, av én ensom terapeut med én utdatert modell,” sier fysioterapeut Anders Berget. 

For de som har nakkeplager, er det ikke bare smertene i seg selv som er problemet. Like ofte er det en stiv og øm nakke som er «i veien». De blir slitne, oppgitte og trøtte i hverdagen. Smertene stjeler energi og de sover da?rligere. 

Den vanlige behandlingen er ofte begrenset til «brannslukking» i de verste periodene. Slik blir de verste smertene dempet, men nakkesmertene fortsetter å være tilstede. Tallene viser at femti til åtti prosent av dem som har vondt i nakken, vil få vondt igjen i løpet av de neste fem årene.

I boka er det derfor ikke én forklaring på hvorfor nakkesmerter oppstår, men åtte brede faktorer. Gjennom en test i boka kan leseren finne ut hvilken av flere årsaker som mest sannsynlig holder smertene vedlike. Målet med boka er å hjelpe flere ut av smertene med riktig behandling.

Fotograf: Alexander Øvrebø
Fotograf: Alexander Øvrebø


 

Eksperter som bidrar i boka


Professor Ingvard Wilhelmsen, fysioterapeut Frode Skjelvan, kiropraktor Eirik Johan Skeie, manuellterapeut Angelita Eriksen, overlege Jens Ivar Box, spesialfysioterapeut Anne Grethe Paulsberg, overlege Jan Sture Skouen, fysioterapeut Tove Ask, lege Bo Veiersted, søvnspesialist Janne Grønli, fysioterapeut Ole Myhre, professor Lars Andersen, coach Karianne Stensen Gulliksen, siviløkonom Nikolai Høibo, psykolog Christian Kommedal, ergonom Ewa Gustafsson, fysioterapeut Benjamin Clarsen, fysioterapeut Bjarne Vad Nilsen og fysioterapeut Dörte Jensen.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.