Ni druknet i mars

0
168

Syv menn og to kvinner omkom i drukningsulykker i mars. Fylkesstatistikken for 2015 viser at Rogaland topper statistikken med fire druknede, I Hordaland har tre personer druknet, mens Telemark, Nordland og Nord-Trøndelag har to ulykker hver.

– De fleste ulykker kan unngås, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp. – At bruk av flytevest nå er påbudt tror vi vil ha en positiv innvirkning på drukningsstatistikken framover.

Fra 1992 og fram til i dag har det druknet i snitt 130 personer årlig. En overveiende del av de omkomne er menn hvorav mange ikke bruker flyteplagg. – Mange av de som er ute i småbåter har unnlatt å bruke flytevest i båt. Dette påbudet vil derfor redde liv, sier Ivar Christiansen.

Norsk Folkehjelp sitt statistiske materiale over antall drukningsulykker og årsakene til disse bygger på elektronisk overvåkning av norske medier. Dersom dere vet om en ulykke som ikke er registrert hos oss, vær snill og meld fra. Vi ønsker å presentere en så korrekt statistikk som mulig.

For ytterligere kommentarer, kontakt Ivar Christiansen, tel: 916 10 873

Norsk Folkehjelps drukningsstatistikk ligger på:

http://www.folkehjelp.no/drukning

Statistikken gir blant annet fylkesoversikter og fordeling i aldersgrupper.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.