Nikotinfri snus i vekst i Norge

0
457

Øyvind Simonsen i BM Aemulator importerer en ny snus laget av teblader, vitaminer og mineraler og står for en stor del av denne økningen og er svært glad for den gode mottagelsen i markedet, men samtidig frustrert over de vanskelige rammebetingelsene.

– 60 prosent økning er totalen, men vi ser at distributører som har tatt inn vårt produkt, Kick-Up, som Narvesen, 7/Eleven og Rema 1000 har en økning på 105 prosent i salg av nikotinfri snus, sier Simonsen.

Les også: Vitusapotek fortviler over at de ikke har noe å tilby snusere som vil slutte

Energi-boost

Te-snusen ser ut og føles som tradisjonell posesnus og finnes i flere varianter. Disse inneholder guerana, ginseng, antioksidanter, vitaminer og mineraler og er laget for å tilføre kroppen energi.
– Mange sammenligner snusen med energi- eller vitamindrikker, men da selvfølgelig uten sukkeret som ofte følger med slike drikker, sier Simonsen.

Vanskelige rammebetingelser for snus

Til tross for at produktet verken inneholder tobakk eller nikotin, rammes det av den strenge norske tobakkslovgivningen fordi det defineres som en ”imitasjon” av et tobakksprodukt.

– Det er uheldig at et misforstått fokus på helse skal låse fast et produkt som vi ser er svært positivt for folkehelsa. Vi får tilbakemeldinger på at Kick-Up hos mange både erstatter og reduserer bruk av tobakksprodukter, og er et ypperlig substitutt for de som ønsker å slutte med eller redusere bruken av tobakksholdig snus. Om den i tillegg kan bidra til å redusere konsumet av svært sukkerholdige energidrikker, er det bare trist at dette skal gjemmes bort og knebles, sier Simonsen.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.