Nordmenn trekker sørover i julen

0
146

Norske charterselskaper har de siste årene fraktet mer enn 30.000 nordmenn til varmere strøk, den siste uken av året. I tillegg vil om lag 20.000 sette sammen sin egen syden-jul, tall som har vært i jevn vekst de siste årene.

– Juletradisjonen er i ferd med å endre seg. For de fleste står drømmen om norsk jul med ribbe og surkål fortsatt sterkt, men stadig flere nordmenn velger å legge julefeiringen til varmere strøk, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør i Virke Reise Utland.

McSeveny-Åril mener noe av grunnen til at mange velger utlandet i år, nok er at julen faller på et gunstig tidspunkt.

– I år trenger man heller ikke bruke så mange feriedager om man vil være borte fra 1. juledag til 1. nyttårsdag. Det gjør nok at flere velger varmere strøk i ferien, sier McSeveny-Åril.

Men han har ikke tro på at denne trenden vil snu, snarere tvert imot.

– Julen i varmere strøk med sine nærmeste kan være en forlokkende tanke som vi ser at stadig flere gjør om til virkelighet, sier McSeveny-Åril.

Gran Canaria i tet

McSeveny-Åril kan fortelle at det er Kanariøyene, med Gran Canaria i tet, som topper listen over nordmenns foretrukne destinasjoner i julehelgen. Men også Thailand, Madeira og Karibia får sin del av feriegjester fra Norge. Men ikke alle reiser ut ved feriestart.

– Vi vet at julen er familiehøytid nummer en, så vi anslår at rundt halvparten av de som reiser utenlands likevel feirer julaften hjemme, før de drar, sier McSeveny-Åril.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.