Medisinstudentene samlet til rekord

0
132

– Det er utrolig gøy å kunne overrekke et totalbeløp som reflekterer den ubeskrivelige innsatsen som studentene har lagt ned i å nå dette resultatet, sier Vilde Skylstad, leder for MedHum 2014.
Torsdag 12. mars overrakte Skylstad en sjekk på kr 2 400 065,- til fungerende generalsekretær i Leger Uten Grenser, Gyda Ulleberg Bugge, på organisasjonens kontor i Oslo.
– Vi er enormt takknemlige både for disse pengene og for det fantastiske engasjementet de bærer vitne om. Vi håper også at vi i fremtiden kan ønske mange av disse ildsjelene velkommen som feltarbeidere, sier Bugge.
Engasjement
Utallige medisinstudenter fra hele Norge deltok i aksjonen, som gikk av stabelen i september 2014. Men det ligger to år med hardt arbeid bak den svært vellykkede aksjonen.
Sykkeltur langs hele Norge, bøssebæring i alle universitetsbyene, revyer, konserter, standup-show, kakesalg, foredrag og mye mer har preget hverdagen til mange utrettelige medisinstudenter landet over.
– Vi har gjort dette for å skape en plattform hvor medisinstudenter kan lære om global helse og gjøre noe konkret for det de tror på, allerede i studietiden. Det er mang en rastløs fremtidig feltlege rundt om på universitetene som mer enn gjerne har lagt ned timevis av arbeid. Dette er med på å holde motivasjonen oppe under studiet, ved å gjøre et stykke givende arbeid for kollegaer og pasienter i et land som er betraktelig mindre privilegert enn her hjemme, sier Skylstad.
Nytte
I fjor besøkte fem av medisinstudentene et av Leger Uten Grensers sykehus i Sierra Leone og fikk et innblikk i hvor viktig arbeidet til nødhjelpsorganisasjonen faktisk er.
– Hver eneste krone som ble lagt på bøssene, kommer til å gjøre en forskjell, så det å kunne overrekke 2 400 065 kroner er nærmest uvirkelig, sier Skylstad.
Sykehuset MedHum har samlet inn penger til tilbyr helsehjelp til mødre og barn i Sierra Leone – landet med verdens høyeste mødre- og barnedødelighet. Viktigheten av at mødre overlever kan ikke understrekes nok. For hver mor som overlever har det enorme positive ringvirkninger for samfunn og folkehelse.
Under ebolautbruddet måtte mor-barn-sykehuset stenge på grunn av smittefare og sikkerhet. Pengene som er samlet inn etter stengingen har gått til Leger Uten Grenser sitt arbeid for å bekjempe det dødelige viruset i Sierra Leone. Det er nødvendig å utrydde ebola for at andre helsetilbud skal kunne gjenåpnes. MedHum synes derfor det var viktig å bidra til kampen mot ebola, slik at sykehuset de opprinnelig samlet inn til en dag skal kunne ta imot mødre og barn igjen – og at det viktige arbeidet for disse utsatte gruppene skal kunne fortsette.
Neste aksjon
Medisinstudentene har stemt, og Leger Uten Grenser fortsetter å være MedHum sin samarbeidspartner i aksjonen 2016. Denne gangen går pengene til tuberkulosebehandling i India.

Kontaktperson: Vilde Skylstad
Mail: vilde.skylstad@medisinstudent.no
Tlf: 95176954

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.