Rapper en låt for diabetes

0
466
diabetes
Ken Ortiz, Rapper en låt for diabetes

For Kent ble musikken viktig for å bearbeide sorgen etter storebrorens bortgang. «Si det som det er» er en oppfordring om å snakke sammen.

– Jeg ønsker at flere skal vite mer om diabetes og at det skal bli en større åpenhet om temaet. Broren min, for eksempel, prøvde å fornekte at han hadde sykdommen og vegret seg for å snakke om det,» sier rapperen.

– Å si det som det er, er alltid best, enten det dreier seg om kjærlighetsforhold eller diabetes, forteller han videre.

Les også: Jeg ønsker å formidle hvordan det er å leve med diabetes
 

Diabetes

Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet kan bekrefte det Kent sier:

– Forskning viser at langtidsblodsukkeret øker mye i ungdomstida, noe som kan få alvorlige konsekvenser senere i livet. Ungdomstida er i utgangspunktet en utfordrende periode hvor det skjer mye i livet. Det å ha en kronisk sykdom som man er ansvarlig for 24 timer i døgnet, 365 dager i året, gjør ikke ungdomstida noe lettere.

For noen føles det bedre å skjule sykdommen enn å være åpen. Selv om det er uvanlig å dø av diabetes i ung alder, viser historien om Kents bror at diabetes er en alvorlig sykdom. Diabetesforbundet er takknemlig for at Kent vil bruke sin stemme for å gi oppmerksomhet om diabetes. Vi er sikre på at hans oppfordring om å si det som det er, kan hjelpe mange.

Singelen «Si det som det er» ble sluppet 3. august på alle digitale plattformer. Fram til 3. august 2016 går 10% prosent av salgsinntektene til Diabetesforbundet. I tillegg tar Kent Ortiz tar over Instagram-kontoen til Ungdiabetes 4. august. Følg ham på @ungdiabetesnorge eller på twitter kentortiz.
 

Om Kent Ortiz

«Si det som det er» og er produsert av Mats Melbye fra Cir.Cuz, mannen bak superhiten «Supernova». Tilgjengelig på iTunes og Spotify.

Kent Ortiz er 23 år, oppvokst i Sandefjord og bor nå i Porsgrunn.
Han har holdt på med musikk i over 10 år, men tok for alvor tak i musikdrømmen etter brorens død i 2009.

 

Om diabetes:

• Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for personer med diabetes og for andre som er berørt av sykdommen.

• Organisasjonen har rundt 40 000 medlemmer og lokallag over hele landet.

• I dag har ca. 375 000 personer diabetes i Norge. 28 000 har diabetes type 1, resten har diabetes type 2.

• Diabetes er en kronisk sykdom som skyldes mangel på hormonet insulin og/eller nedsatt insulinvirkning.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.