Redningsselskapet vil bygge båtregister

0
185

Finansministeren sier opp konsesjonsavtalen med Redningsselskapet i båtregistersaken. ­

–Dette tar vi som en utfordring til å skape Norges beste og mest komplette båtregister, sier informasjonsansvarlig Frode Pedersen i RS.

De politiske signalene som nå er kommet fra Finansdepartementet tyder på at de ikke ønsker å binde Redningsselskapet til en fast avtale, men heller stille registersaken åpen. Redningsselskapet mener de kan utvikle et trygt og veldrevet register som kan fylle kravet fra både privatpersoner og myndigheter.

Redningsselskapet ønsker å utvikle ett båtregister. Det skal man gjøre ved å ta det beste fra dagens ”Småbåtregisteret”, og register- og tyverimerkeselskapet ”Securmark”. Det blir også viktig å spille på lag med båtorganisasjonene. I tillegg ønsker Redningsselskapet innspill fra relevante statlige etater som politi og toll. Finansnæringens hovedorganisasjon er også naturlig å ta med på laget, mener Pedersen.

–Vi er ikke fremmed for å skape noe som er både enda større og sterkere. Målet er å bedre sjøsikkerheten ved å gjøre det enklere for politi og redningstjenesten å finne eierne ved havari eller funn av bortkomne båter. Det blir også viktig å øke tryggheten ved kjøp og salg, sier Frode Pedersen i RS.

200 000 registrert
Småbåtregisteret er et rent register som utsteder reflekterende båtskilt lik de som er på biler. Securmark ble en del av Redningsselskapet i 2010. Deres kunder har i hovedsak benyttet seg av tyverimerkesystemet som er blant det beste som finnes for fritidsbåter. Både Småbåtregisteret og Securmark er med på å sikre at båtens historie blir skikkelig dokumentert ved registrering. Tyverimerkingen fra Securmark er slik at det ikke hjelper å fjerne identifikasjonen ved å slipe bort båtens ”HIN-nummer” fra verftet.

-Vi har allerede 200 000 båteiere fordelt på våre to register. Dette betyr at Redningsselskapet allerede har en stor del av fritidsbåtflåten registrert. Vi gjør en enorm jobb for å holde registeret så oppdatert som mulig. Dette gjør vi fordi vi vet at det er viktig for brukerne våre at de kan stole på at dataene blir skikkelig forvaltet, og at politi og forsikring på en enkel måte kan bruke registeret når båteiere er utsatt for tyveri eller uhell, sier Pedersen.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.