Regjeringen leverer ikke på rehabilitering

0
82

I sine år i opposisjon og i regjeringa har Høyre og regjeringa lovet et løft for rehabilitering i norske kommuner. Primærhelsemeldinga som kom torsdag viser at regjeringa lover mer enn den ønsker å holde.

[adToAppearHere]

En lenge varslet opptrappingsplan for rehabilitering har i stortingsmeldinga blitt til:
“Ta sikte på å utarbeide en opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering som vil ha sitt hovedfokus rettet mot kommunene”.

– Mer uforpliktende kan det ikke bli. Vi er svært skuffet over det manglende rehabiliteringsfokuset, sier forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund Nils Erik Ness.

Rehabiliteringstilnærminga i landets kommuner har gjennomgått en revolusjon de siste tre årene, med innføring av hverdagsrehabilitering i en tredjedel av landets kommuner. Dette er en endring som ikke ville vært mulig uten ergoterapeuters aktive innsats.

– Derfor er det uforståelig, uforsvarlig og ulønnsomt når Regjeringa ønsker å lovpålegge profesjoner i kommunene, men unnlater ergoterapeuter, sier Ness.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.