Rundstykker oppskrift: Mors beste rundstykker

0
423
rundstykker oppskrift

Rundstykker oppskrift: Disse rundstykkene blir jeg aldri lei. De er enkel og lage og smaker kjempegodt.

Jeg varierer innholdet i deigen med havregryn, rug, kli og solsikkefrø eller gresskar. Da beholder jeg mengden fint mel og endrer innholdet med samme vekt som de grovere melettypene med hva jeg måtte ønske. Men husk at hvor grovere sorter du putter inn i deigen jo tyngre og flatere blir resultatet på bakevarene.

Rundstykker oppskrift

Ingredienser

Ca 3 dl vann
Ca 3 dl melk
1.5 dl naturell yoghurt
75 gr rapsolje
15 gr salt
50 gr fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
1 ss sukker
225 gr fin sammalt hvete
150 gr grov sammalt hvete
750 – 900 gr hvelemel
1 egg
2 ss vann
sesamfrø/gresskarfrø

 

Slik gjør du

Bland sukker, vann, yoghurt og melk og varm det i vannbad til 37 grader. Rør inn gjæret og la det stå i ca 20 minutter tildekket på benken.

Deretter ha i det grove melet, 1/3 av hvetemelet og salt i bakebollen og bland sammen.
Start maskinen på lav hastighet og hell i gjærblandinen og rapsoljen og la det stå å gå til alt er glatt og smidig.

Deretter tilsettes mer hvetemel med 2 ss av gangen og eltes i et par minutter mellom hver tilsetning.
Tilsett mindre og mindre mel jo mer deigen elter seg.

Deigen er klar når den kryper opp over “eltekloen” og siger sakte ned igjen når maskinen stoppes. Husk at en grov deig er mer klissen enn en fin deig som blir fløyelsmyk og elastisk.

Dekk bollen til med plast og la den heve i ca 40 – 50 minutter til den blir dobbelt så stor.

Denne deigen trenger litt mel-strø på arbeidsbordet, men ikke bruk for mye mel.
Du kan forme rundstykker eller lage brød ut av deigen.

Deigen skal gi ca 30 rundstykker.

Sett rundstykkene på bakepapir på et stekebrett og la de heve i ca 30 – 40 minutter til de blir dobbelt så store.
Husk å pensle med egg og strø over sesamfrø.

Stekes på 220 grader i 11 – 15 minutter til de har fått en gyllen farge på toppen og en stekeskorpe på undersiden av rundstykkene.
Smaker ekstra godt med brunost eller annet pålegg man måtte ønske.

SHARE
Helseinfo er en nyhetskanal innen helse.