Sjarmen med tarmen med rekordsalg

0
1213
sjarmen med tarmen

 

I boka Sjarmen med tarmen forklarer forskeren og formidlingstalentet Giulia Enders (bildet) om det fantastiske organet som tarmen vår er.

Boken har solgt 1 million eksemplarer i Tyskland og gis nå ut i hele verden.

Nest etter hjernen har tarmen vår det største nervesystemet i kroppen. Organet er så komplekst at det kan ta et eple eller en banan og trylle frem energi som vi kan leve av.

For at vi skal kunne gjøre en så enkel ting som å gå på do er det to nervesystemer som må samarbeide. Dessverre så er tarmen ofte undervurdert og oversett når det gjelder hva god tarmhelse kan bety for oss.

 

Formidler på en lett måte

Sjarmen med tarmen forteller hvor fantastisk tarmen vår fungerer, hva som er normalt og ikke og hvordan vi kan ta bedre vare på den. Tarmen er nøkkelen til kropp og sinn.

Den har et fabelaktig ansvarsfullt, følsomt og engasjert vesen. Ubalanse i tarmen kan føre til smerter, oppblåstthet, overvekt, depresjon, allergi og alzheimer.

På en lett forståelig måte formidler Giulia Enders det nyeste innen forskning på tarmen.

Giulia Enders (f. 1990) er medisiner og forsker ved Institutt for mikrobiologi i Frankfurt. Hun har fått førstepris i Science Slam i Tyskland med sitt foredrag om tarmen og har solgt 1 million bøker.

I mai kommer forfatteren til Norge.

 

TV-intervju

Tyskfødte Giulia Enders var gjest i programmet The Agenda på kanadisk TV og kunne fortelle at det hele startet med at hun selv hadde en hudsykdom.

– Det er rart fordi alle snakker om politikk og økonomi, men vi snakker veldig lite om indre organer og har lite kunnskap på det feltet, sier Enders i intervjuet.

Enders var også gjest i Skavlan og fortalte sin historie og om boken sin. Se videointervju fra Slavlan under.

 

Les mer om forfatteren Giulia Enders her

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.