Slik blir barnet ditt en skolevinner

0
108
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Foreldrene kan lette skolestarten ved å oppmuntre og snakke pent om skolen.

– Framstiller du skolen slik at det høres morsomt ut, vil barnet møte opp med positive forventninger og ha lyst til å gå på skolen for å lære, sierWilly-Tore Mørch, professor i barn og unges psykiske helse ved Universitetet i Tromsø til Dagbladet.

Overgangen fra barnehage går mer smertefritt dersom du gjør skolestart så spennende som mulig, mener Mørch.

– Sett deg ned med de små, og snakk om hva som skal skje. Fortell litt om hva han eller hun skal lære framover, og ta opp dette med at de skal få nye venner, sier han.

Ros alt alltid
Det er viktig at barnet får ros for sine forsøk på lesing og skriving, påpeker barnepsykologen.

– Ikke korriger dem når de leser feil, men skryt av barnas forsøk og initiativ. Selv om de kan snuble litt i lesing og staving, skal du systematisk gi ros. De kommer til å lære seg ting riktig etter hvert uansett. Det avgjørende er at barna blir glad i å lære nye ting, sier han.

Noe av det første de voksne bør gjøre etter skolestart, er å ta initiativ overfor læreren til et samarbeid.

– Alle framtidige problemer som kan oppstå er avhengig av et godt forhold mellom hjem og skole. Foreldrene har også et selvstendig ansvar for å sørge for at dette samarbeidet fungerer, sier Mørch til Dagbladet.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.