Slik blir julen på NRK

0
202

Haddy og Atle synger julesanger sammen med gjester som Didrik Solli-Tangen, Marcus og Marinus. De byr på herlige overraskelser og serier fulle av latter, lek og gråt. Julemorgen ønsker også å få hjelp til å lage julens fineste julealbum på nrksuper.no hvor barn kan dele sine beste bilder fra juleforberedelsene. (Hver morgen på NRK Super fra 20. desember).

Lille julaften Nadia Hasnaoui og Atle Bjurstrøm leder et av årets mest sette tv-programmer, Kvelden før kvelden. Kjente gjester og tilbereding av juleribba blir det i år også. Den står mesterkokken Bent Stiansen for, sammen med det nye kokkestjerneskuddet, 14 åringen Sebastian Skauen Johnsen. Grevinnen og hovmesteren svikter ikke. I Julekonsert med Ingebjørg Bratland får vi julsanger fra en klokkeklar stemme. Julia Roberts og Hugh Grant tar oss med inn i natten i den alltid populære filmen Notting Hill. Alt dette ser du på NRK1 lille julaften, og savner du Med Grimm og Gru, er det bare til å svitsje over til NRK3.

Julaften på NRK1 Alle ønsker om en tradisjonsbunden julaften formiddag innfris, idet både Tre nøtter til Askepott, Reisen til julestjernen og Donald Duck og vennene hans står på NRK1s sendeskjema. Julaftengudstjeneste etterfølges av Sølvguttene og juleevangeliet. Spesialutgaven av Norge Rundt ledes i år Linda Eide som guider oss gjennom sitt hjemlige rike. De kongelige og dyrene er en britisk dokumentar som for første gang viser det unike forholdet mellom Windsor-familien og deres elskede husdyr. Tone Damli og Eva Weel Skram inviterer til stemningsfull julekonsert sammen med en rekke andre artister fra hjemfylket iMusikalsk julehelsing frå Sogn. I den svenske spillefilmen Nissen er far til alle barna inviterer Sara tidligere ektemenn, nye koner og barn til juleselskap.

Godbiter i romjulen Julenøtter med Øystein Bache og Rune Gokstad innleder romjulen 1. juledag på NRK1. Samme kveld på samme kanal skal vi til Kongsseteren der kongeparet samtaler med Nadia Hasnaoui i Året med kongefamilien. Kongeparet snakker blant annet om sin rolle i dagens Norge samt kritikken som har rammet kronprinsen og Märtha Louise det siste året. I Jul med Kringkastingsorkestret samme kveld og på samme kanal skal vi til Store Studio der KORK inviterer til juleselskap med celebre gjester. Det beste fraStjernekamp byr også på musikalske godbiter i romjulen. (NRK1 27. desember).

Britisk drama I Downton Abbey truer skandaløse hemmeligheter, en ny romanse og en hjerteskjærende avskjed. (NRK1 2. juledag). Sykepleiere, jordmødre og nonner i Londons fattigstrøk i 50-årene er tilbake i en julespesial i Nytt liv i East End (NRK1 1. juledag), og det blir tre episoder med Lewis, nå pensjonertpolitietterforsker som sliter med å akseptere sin nye tilværelse. (NRK1 27., 29. og 30. desember)

Med naturen i hjertet Oddgeir Bruaset har møtt dronning Sonja, og i Fjelldronninga vandrer han sammen med vår naturglade dronning på fjellstigene både i nord og i vest (NRK1 21. desember). Hvem er egentlig Bruaset,Mannen som oppdaga Norge? Portrettet sendes på NRK1 29. desember. En naturlig helaften er Ut i naturens årlige festkveld som denne gangen er fra Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark i Nordland. Programledere er Rune Gokstad og Kari Toft. (NRK1 28. desember). «Det er noe med naturen som er bra, men hva?» spør Ut i naturen-redaksjonens nye serie i fem deler, Uberørt. Programleder Trond Berg leter etter røttene til vår kjærlighet for naturen. (NRK1, premiere 30. desember) Nasjonalparken – fra soloppgang til solnedgang tar oss med på en to timersrundreise i Norges nyeste, minste og mest urbane nasjonalpark, Færder nasjonalpark. (NRK2 30. desember)

Spesielt mye natur blir det neppe i Bak kulissene på Nytt på nytt. Derimot markerer vi at Jon Almaas og hans team i 15 år har levert ukentlig nyhetssatire med stor suksess. Njål Engesæth viser oss høydepunkter fra de fantastiske årene. (NRK1 2. juledag). Nyheter i en annen og alvorligere form blir det i Nyhetsåret 29. desember på NRK1. På brent grunn tar oss med til Lærdal. I snart ett år har NRK fulgt gjenoppbyggingen etter storbrannen. (NRK1 28. desember).

Sportsjulen Også de sportsinteresserte får sitt i julen på NRK1. Skiskyttershowet 27. desember foregår delvis innendørs i Gelsenkirchen i Tyskland. God norsk deltakelse er varslet. Hoppuka starter med første renn søndag 28. desember i Oberstdorf. Og kavalkaden Sportsåret 30. desember har med blant annet høydepunkter fra OL i Sotsji og fotball-VM i Brasil.

Årets siste dag på NRK1 På nyttårsaften er humorduoen Erik Solbakken og Hasse Hope tilbake på Karl Johan i sin nyttårsspesial, mens Bjarte Hjelmeland glimrer som den selvsentrerte hypokonderen Argan.Hypokonderen er en overføring av høstens store suksess på Oslo Nye Teater. Frem til midnatt loser Andreas Diesen oss gjennom På kongelig variete i London.

Det kristne budskap NRK2 tilbyr en norsk dokumentar, EXTOL – mellom himmel og helvete. Her møter vi det det kristne heavy metal-bandet Extol fra Bærum. Et sentralt tema er det paradoksale ved at bandets medlemmer er sterkt troende i et musikkmiljø som er dominert av ateister og anti-religiøse utøvere. (NRK2 27. desember). På samme kanal blir det Midnattsmesse på julaften. Direkte og i samsending med NRK P1 sender NRK1 Julaftensgudstjeneste i Lommedalen kirke i Bærum julaften, og Høytidsgudstjeneste fra samme kirke 1. juledag. 2. juledag skal vi på Julegudstjeneste i Oslo Døvekirke. Det blir tegnspråkpoesi og dans ved Olga Papalexiou. 1. juledag blir det gjensyn med Jul i Nidarosdomen der St. Olaf Choir fra Minnesota synger sammen med Nidarosdomens jentekor. Vakrere blir det ikke!

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.