Slik avslører du en psykopat

0
987

 

Enten man møter de på jobben eller i privatlivet så er de utrolig manipulerende. Det handler om mennesker med personlighetsforstyrrelsen psykopati – en forstyrrelse som man er blitt svært oppmerksom på de siste årene.

I følge en studie kan det være enkelt å avsløre et menneske med en slik personlighetsforstyrrelse. Noe så simpelt som en gjesp kan avsløre en psykopat hevder forskere som har utført studien, skriver spring.org.uk.

 

Viser ingen empati

Et enkelt gjesp kan avløre noen med psykopatiske trekk hevder forskningen.
Et enkelt gjesp kan avløre noen med psykopatiske trekk hevder forskningen.

Hvis du gjesper fordi en kollega gjør det er dette et utrykk for empati og sosial tilhørsforhold til den andre personen.

Psykopater er egoistiske, manipulerende, dominerende og mangler ganske enkelt evnen til å utvise empati. Derfor vil de ikke føle trang til å gjespe hvis andre gjør det, er konklusjonen fra Brian Rundle som har ledet studien.

Les også: Hva er en psykopat

 

En gjesp kan avsløre

– Du gjesper selv om du kanskje ikke har behov for det. Vi har alle følt det på oss og lurt på hvorfor en gjesp kan smitte over til at man begynner å gjespe selv. Jeg tenkte at hvis gjesping er relatert til empati så er det høyst sannsynlig at psykopater ikke lar seg smitte av en gjesp, fortalte Rundle.

Rundle mener at studien underbygger det han trodde, men understreker at man ikke kan konkludere med at man er psykopat bare fordi man ikke lar seg smitte av en gjesp.

– Det studien forteller oss er at det er en neurologisk forbindelse mellom psykopati og en smittende gjesp. Så det er et godt utgangspunkt for å utforske dette mer, sier Rundle.

SHARE
Helseinfo er en nyhetskanal innen helse.