Slik påvirker musikk og dans oss

0
900
dans

MUSIKK OG DANS: I ti år har forskere ved Universitetet i Oslo undersøkt hvorfor vi mennesker beveger oss til musikk. I et gratis nettkurs deler de nå kunnskapen med hele verden.

Nettkurset Music Moves er en MOOC, åpent og gratis for alle, der musikkforskere ved Universitetet i Oslo deler av ti års unik forsking på hvordan musikk beveger kroppen.

Luftgitarister, dansere, pianister, dirigenter og andre som beveges av musikk er studert i detalj i bevegelseslaboratoriet ved Institutt for musikkvitenskap. Forskerne ved dette instituttet er verdensledende innen fagfeltet musikk og bevegelse. Grunnkunnskapen er samlet i introduksjonskurset Music Moves.

– Vi ønsker å dele kunnskapen om musikk og bevegelse med interesserte over hele verden, sier musikkforsker og instituttleder Alexander Refsum Jensenius. Han håper at kurset bidrar til at flere utenlandske studenter kommer til Oslo for å studere musikkvitenskap, og at flere får øynene opp for fagfeltet og musikkforskningen ved Universitetet i Oslo.

Music Moves er åpent for påmelding og starter 1. februar 2016. All undervisning foregår på nett over seks uker, gjennom videoer, artikler, quiz og diskusjoner. Deltagerne trenger ingen forkunnskaper eller studiekompetanse. Kurset gir ikke studiepoeng, men de som fullfører kan kjøpe et kursbevis.

Music Moves er organisert i samarbeid med FutureLearn, et datterselskap av det britiske åpne lærestedet Open University. FutureLearn samarbeider med universiteter verden over for å levere åpne og engasjerende kurs som er tilgjengelige for alle via mobil, nettbrett eller pc.

Se trailer for Music Moves på YouTube:

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.