«Slutta» priset for beste app

0
192

 – Dette er veldig morsomt og jeg er både stolt og glad akkurat nå, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Slutta-appen var i konkurranse med blant annet Audi og Microsoft, så Guldvog er stolt av at direktoratet klarer å hevde seg i toppen når det gjelder utvikling av digitale verktøy. – Aller mest stolt er jeg på vegne av alle som har brukt appen til å klare å slutte med røyk eller snus, sier Guldvog.

Del av helhetlig satsning

– Vårt mål er et tobakksfritt samfunn, og appen har vært viktig for å hjelpe oss på veien dit. Appen er en del av Helsedirektoratets helhetlige satsning på røyk- og snusslutt. Folk har ulike måter å slutte på – og vi må tilby dem det de trenger, sier Guldvog.

Helsedirektoratet har jobbet med røykeslutt i en årrekke, og har blant annet årelang erfaring med røyketelefonen.

– Vi så at noe som har stor effekt er å hjelpe befolkningen til å hjelpe seg selv, gjennom enkle verktøy. Nøkkelen er å involvere de som er berørt. I 2010 bestemte vi oss derfor for å lage et effektivt verktøy for smarttelefoner, sier Guldvog.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.