Solbriller for mørketida

0
184

SEQINETIC er den omvendt solbrillen i bærbar lysterapi.

– Vi har forsøkt å designe et godt produkt til en rimelig pris slik at alle kan få anledning til å teste bærbar lysterapi. Den tredje generasjonen av SEQINETIC, som nå blir lansert, har forbedret på mange måter, slik at produktet har blitt enda enklere å bruke, sier oppfinner Søren Jensen.

Vinterdepresjon

Tallrike studier har vist at mangel på lys resulterer i økt produksjon av melatonin. Omtrent ti prosent av befolkningen er berørt av vinterdepresjon når dagene er korte.

Dette gjenspeiles i økt behov for søvn, et sug etter søtsaker og økt vekt. I enkelte tilfeller snakkes det om “værsyke” (SAD). Det er mange lysbokser på markedet som gir nødvendig lystilskud, men disse lyskasser er stasjonære, slik at brukeren er nødt til å sitte stille i 20-30 minutter foran dem hver morgen (og hvem har tid til det).  Det er behov for et kompakt alternativ som passer folks aktive livsstil og morgenvaner. Dette alternativet er SEQINETIC.

Mobil

SEQINETIC bæres som solbriller, slik at du er helt mobil. Du kan lese morgenavisen, lage kaffe, sjekke sin e-post eller ta en tur på ergometersykkelen. SEQINETIC har en lyshet på 2500 lux, som (på grunn av lyskilden er så nær øyet) korresponderer med en lysintensitet på 10 000 lux fra en lys boks 60x40cm mål i en avstand på 70 centimeter. SEQINETIC fyller nesten ingenting og kan lagres i en veske eller skrivebordsskuff.

– Vi har nå levert SEQINETIC til tusenvis av kunder over hele verden. Vi har solgt til folk i Sydney og Los Angeles, hvor vinteren er kort, men hvor SEQINETIC brukes for å redusere jet lag. Vi utviklet produktet for oss selv, fordi vi ikke kunne finne noe på markedet til en rimelig pris og med den nødvendige funksjonaliteten, så det har vært en glede å se at andre har hatt fordelen av SEQINETIC, sier Søren Jensen.

005AF-41764626-Edit

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.