Solidaritetsungdom skuffet over Støre

0
107

VG melder  at Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker en felles enighet i Stortinget, og er villig til å diskutere et lavere antall flyktninger, eller at antallet på 10 000 fordeles over flere år enn de to årene han først foreslo.
-Det og først ta i mot jubel og hyllest for å love å jobbe for at Norge skal ta imot 10 000 syriske flyktninger, for å nå forhandle dem bort, er både skammelig og pinlig for Arbeiderpartiet. Vi har anledning til å raskt beslutte å ta i mot 10 000 kvoteflyktninger, det er et flertall på Stortinget for dette. Dette er en anledning som må brukes, sier Aspelund.
Norsk Folkehjelp jobber gjennom lokale organisasjoner med å få forsyninger og assistanse inn i Syria, og gir støtte og opplæring til lokale komiteer og råd inne i landet. FN anslår at nærmere 12,6 millioner har behov for humanitær hjelp inne i Syria og 4,6 millioner lever i områder som sjelden eller aldri nås av humanitær hjelp. Aspelund mener at å ta i mot 10 000 flyktninger fra dette området er et minimum av hva Norge kan ta seg råd til.
-Det er viktig at opposisjonspartier og støttepartier samler seg om å ta imot 10 000 syriske flyktninger, og ikke lar Arbeiderpartiet forhandle bort dette for å sette seg selv i sentrum. Det handler ikke om Arbeiderpartiet, det handler om mennesker i nød. Landsmøtevedtakene som krevde 10 000 flyktninger må bli politisk virkelighet, avslutter Aspelund.
SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.