Stemmer på folkets julegave

0
176

– Tidligere år har folket kunne velge mellom kjente større organisasjoner, men i år har vi valgt å gi pengegaver til mindre organisasjoner. For DNB er det veldig gøy å være med på å dele ut midler som vi vet går til en god sak, samtidig som vi er med på å belyse det gode arbeidet disse organisasjonene gjør, sier direktør for samfunnsansvar og kultur, Dag Arne Kristensen.

DNB har økt beløpet det stemmes om betraktelig, og i år ligger det hele 1,2 millioner under juletreet. Det norske folk bestemmer hvilke organisasjon som skal få mest penger gjennom å stemme på Facebook.

Følgende organisasjoner er med på DNBs julegave i år:

Mental Helse
http://www.mentalhelse.no/
Mental Helse er en medlemsorganisasjon for de som sliter psykisk, for pårørende og andre interesserte. Gjennom politisk påvirkningsarbeid jobber Mental Helse for økt åpenhet rundt psykisk helse og et bedre behandlingstilbud. Mental Helse tilbyr flere tjenester, blant annet hjelpetelefonen: 116 123. Den er et døgnåpent, kostnadsfritt tilbud til alle som trenger noen å snakke med.

SAFI
http://safi-international.com/
Visste du at mer enn 3 milliarder av jordens befolkning daglig benytter ved og grillkull til å lage mat. Dette skjer ofte inne, uten pipe – og hvert år dør over 4 millioner kvinner og barn av røyk og skadelige gifter. En time i et slikt kjøkken tilsvarer å røyke 400 sigaretter.  Dette kan du gjøre noe med! SAFI gir afrikanske familier et bedre liv, med en norskutviklede bioetanol ovn, Safi e-cooker.

Forandringsfabrikken
http://forandringsfabrikken.no
Forandringsfabrikken lytter til barn og unge i barnevern, psykisk helsevern og på skoler over hele landet. Deres erfaringer og råd er med å gjøre systemene mer verdige og effektive. Barn og unge er proffer på sitt eget liv, derfor tar vi de med som rådgivere i møte med departement, direktorat og på Stortinget. Slik gjør de gode og dårlige erfaringer om til gull.

Livsglede for eldre
http://livsgledeforeldre.no/
Livsglede for Eldre jobber aktivt for at alle eldre skal få en glad alderdom. Tusenvis av glødende frivillige, kreative ungdommer og dyktige helsearbeidere skaper gode opplevelser for den enkelte og oppfyller drømmer under mottoet: Lev livet – livet ut! Støtt oss – og du er med på å gi flere eldre livsglede og glød!

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.